Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știință și artă: Picturi realizate din culturi de bacterii bioluminescente

Publicat:

Arta și știința se pot completa reciproc, demonstreaza un microbiolog australian care le-a oferit artiștilor plastici ocazia de a picta cu bacterii in loc de vopsele. Desenele realizate din organisme vii, culturi de bacterii bioluminescente, au fost prezentate cu ocazia din Brisbane, Australia, conform Yahoo! News. In loc sa foloseasca pensule și acuarele, acești artiști plastici deseneaza cu ajutorul unor bacterii marine din specia Aliivibrio fischeri, care populeaza organul bioluminescent al unei specii de calmari de doar aproximativ 3 centimetri lungime, din apele din…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aceasta floare ar putea fi definita ca inteligenta, spun oamenii de știința

03:10, 15.06.2024 - In lumea noastra, unde inteligența este adesea asociata cu creierul și sistemele nervoase complexe, natura ne surprinde din nou prin comportamentele uimitoare ale unor plante. Recent, un studiu controversat susține ca anumite specii de plante pot fi considerate inteligente, redefinind modul in care…

Masterat in sport la Universitatea „1 Decembrie 1918”!

21:01, 13.06.2024 - Masterat in sport la Universitatea „1 Decembrie 1918”! Masterat in sport la Universitatea „1 Decembrie 1918”! Senatul Universitații „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a aprobat demararea procedurilor privind initierea programului de studii universitare de masterat Educatie fizica scolara si activitati extracurriculare,…

Simpozion Internațional la Alba Iulia. „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”

11:40, 09.05.2024 - In perioada 13-15 mai 2024, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a Simpozionului Internațional de Știința, Teologie și Arta (ISSTA). Evenimentul, desfașurat sub genericul „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”,…

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

FOTO/VIDEO: In umbra giganților – Expoziția „Ultimii dinozauri din Transilvania” la Targu Mureș

01:10, 20.04.2024 - Muzeul Județean Mureș – Secția de Științele Naturii gazduiește incepand de joi, 18 aprilie, expoziția temporara„Ultimii dinozauri din Transilvania", care va fi deschis publicului pana la data de 30 septembrie. Expoziția este realizata de Universitatea „Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?