Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știai că există o imunitate înnăscută și una dobândită? Descoperă ce trebuie să mănânci pentru a te proteja de bacterii, virusuri și alți ”invadatori”

Publicat:

Toata lumea racește. Durata și intensitatea perioadelor de raceala difera insa de la o persoana la alta. Și asta datorita imunitații și modului in care organismul lupta impotriva microorganismelor. Sistemul imunitar este cel care ne apara de orice atac venit din partea microbilor și diferitelor organisme infecțioase, fie ca este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziți, celule maligne sau chiar organe și țesuturi transplantate. Și, per ansamblu, face o treaba foarte buna. Dar exista și cazuri in care da greș, fiind invins de una sau mai multe substanțe straine sau periculoase. Rezultatul?…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

3 metode inovative prin care poți stimula sistemul imunitar

13:15, 16.04.2024 - Sanatatea organismului este protejata și susținuta de catre scutul natural pe care acesta il creeaza și il intarește constant in așa fel incat sa țina la distanța factorii de risc. Sistemul imunitar funcționeaza ca o bariera de protecție in fața microorganismelor periculoase și a celulelor afectate,…

„Cu ce, Doamne, sa ma imbrac?!…”, aceasta intrebare uzuala este titlul spectacolului ce se va juca pe scena Teatrului Național din București pe 22 Aprilie și 27 Mai

13:55, 14.04.2024 - Descopera secretul energiei și bunei dispoziții intr-o experiența terapeutica și unica in piesa de teatru “Cu ce, Doamne, sa ma imbrac?!…” Știai ca teatrul nu este doar despre interpretarea unui personaj pe scena ci este cea mai simpla metoda de exprimare a emoțiilor și gandurilor intr-un mod creativ…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…


Ce parere ai despre aceasta stire?