Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Spania creşte vârsta de pensionare

Publicat:

a fost aprobata reforma care ridica la 67 de ani varsta de pensionare. a votat cele 40 de amendamente adoptate de Senat la legea de actualizare, adecvare si modernizare a sistemului de asigurari sociale. Potrivit ministrului Muncii si Imigratiei, reforma are sprijinul partenerilor sociali.Potrivit dispozitiilor legale, care vor intra in vigoare in 2013, pentru a se pensiona la 67 de ani, angajatii spanioli trebuie sa fi cotizat cel putin 37 de ani. Angajatii se vor putea retrage la 65 de ani daca au cotizat timp de 38 de ani si 6 luni. Potrivit…

Citeste articolul mai departe pe tvrinfo.ro…  

Sursa articol: tvrinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se modifica varsta de pensionare…din nou!

10:10, 30.05.2024 - Varsta de pensionare se va modifica de acum la fiecare trei ani, o data cu noua lege a pensiilor care intra in vigoare in aceasta toamna. Aceasta decizie a fost luata cu scopul ca, incepand cu luna ianuarie 2035, atunci cand varsta de pensionare a femeilor va fi egala cu cea a barbaților, 65 de ani,…

Guvernul si i-a „pus in cap” pe angajatii de la Senat și Camera Deputaților. Oamenii au protestat pe holuri

19:00, 27.05.2024 - Angajații de la Senat și Camera Deputaților au protestat pe holurile instituției! Aceștia acuza ca majorarea salariilor cu 10% e insuficienta și cer indexari cu 25%. O asemenea suma ar dezechilibra complet bugetul de stat, se apara Guvernul. Guvernul mareste cu doar 10% Guvernul a adoptat, joi, ordonanta…

Anunț pentru romani: Varsta de pensionare se modifica la 3 ani. Tot ce trebuie sa afle pensionarii

11:21, 23.05.2024 - Cum se calculeaza pensia in Romania Cuantumul pensiei va fi calculat prin inmulțirea numarului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referința (VPR). VPR reprezinta raportul dintre valoarea punctului de pensie la data intrarii in vigoare a legii și nivelul mediu al stagiilor…

Criteriul in functie de care se modifica data la care iesi la pensie. Iata cum iti calculezi ziua precisa in care te retragi din campul muncii!

11:01, 23.05.2024 - O prevedere din noua lege a pensiilor, care intra in vigoare la 1 septembrie 2024, este cel putin controversata. Se refera la modificarea varstei de pensionare in functie de speranta de viata a populatiei. Astfel, daca speranța de viața a romanilor crește cu doi ani, varsta de pensionare creste si ea…

Anunț pentru romani: Varsta de pensionare se modifica la 3 ani. Tot ce trebuie sa afle pensionarii

20:40, 22.05.2024 - Cum se calculeaza pensia in Romania Cuantumul pensiei va fi calculat prin inmulțirea numarului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referința (VPR). VPR reprezinta raportul dintre valoarea punctului de pensie la data intrarii in vigoare a legii și nivelul mediu al stagiilor…

Varsta de pensionare crește la peste 65 de ani: 'sistemul ar putea sa se prabușeasca' / Țara europeana care a luat aceasta masura

22:55, 30.04.2024 - Varsta de pensionare crește la peste 65 de ani: 'sistemul ar putea sa se prabușeasca' / Țara europeana care a luat aceasta masuraGuvernul ceh anunta ca a adoptat marti o reforma a pensiilor prin care creste varsta iesirii la pensie la peste 65 de ani, pentru a face fata imbatranirii populatiei, relateaza…

PNL a inaintat un proiect de lege prin care varsta de pensionare a femeilor se calculeaza in funcție de numarul copiilor

16:16, 28.04.2024 - Un proiect de lege inițiat la Senat de mai mulți liberali prevede ca femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv si care au nascut si crescut copii pana la varsta de 16 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare.

Vești bune pentru femeile care ies la pensie. Doua beneficii importante

10:31, 12.04.2024 - In Romania, in prezent, stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie este de cel puțin 15 ani. „Este un stagiu minim prevazut in toate legislațiile naționale ale statelor membre ale Uniunii Europene. Este o cerința pe care o regasim și in legea noastra actuala, deoarece intr-un sistem de contribuții…


Ce parere ai despre aceasta stire?