Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sorin Dimitriu, Legea offshore: ne dorim doar bani sau vrem o strategie energetică reală?

Publicat:

Legea exploatarii resurselor offshore a provocat, de la adoptare, discuții in contradictoriu, axate in special pe aspectele legate de fiscalitate. Personal, consider ca forma in care legea a fost votata reflecta atenția deosebita care i-a fost acordata acestui aspect al fiscalitații, dar ar fi eronat ca dezbaterea sa fie purtata numai in jurul modului in care statul impoziteaza veniturile din exploatarea acestor resurse. Altfel, mecanismul de taxare este unul, in mare, adecvat, deși, probabil, modificari vor mai exista. Insa o re-abordare cuprinzatoare a fiscalitații va trebui sa puna in discuție…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiectul care stabileste cadrul lega pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra, ceea ce contribuie la indeplinirea jalonului 116 din PNNR, adoptat de Camera Deputatilor

18:56, 09.04.2024 - Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investitiilor din domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra, contribuind la indeplinirea jalonului 116, aferent Reformei 1 – Reforma pietei de energie electrica, prin inlocuirea carbunelui din mixul…

A fost adoptata „Legea pacanelelor”

14:51, 09.04.2024 - In Camera Deputaților a fost adoptat marti proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc de tip „slot machine” in localitatile care au sub 15.000 de locuitori. Camera Deputaților e for decizional, astfel ca legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. „Legea pacanelelor”…

Proiectul privind eolienele din Marea Neagra a trecut de Camera Deputaților / Cand vor fi atribuite primele contracte de concesiune

13:21, 09.04.2024 - Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege inițiat de catre Ministerul Energiei, a fost aprobat marți de catre Camera Deputaților, in calitate de camera decizionala. Date ale Bancii Mondiale arata ca Romania are un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalata, ceea ce inseamna foarte…

Cristian Bușoi: „Marea Neagra și Romania pot deveni furnizori de securitate energetica și vor contribui la competitivitatea industriala a Europei”

13:45, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra primește o atenție din ce in ce mai mare in contextul securitații energetice europene. Deputatul european Cristian Bușoi a subliniat ca aceasta inițiativa ar putea transforma Romania și regiunea Marii Negre in

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Asociatia Romana a Bancilor: Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu 2022

12:55, 13.03.2024 - In perioada 2020-2023, creditele noi acordate de banci populatiei si companiilor se cifreaza la 461 miliarde lei. Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu volumul imprumuturilor noi accesate in…

Proiect initiat de Guvern privind energia eoliana offshore, adoptat de Senat

19:15, 04.03.2024 - Plenul Senatului a adoptat, cu 87 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si doua abtineri, un proiect initiat de Guvern ce are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra. Potrivit initiatorului, prin promovarea…

Ministerul Finantelor: Romania a incheiat anul 2023 cu un deficit bugetar de 5,68% din PIB, adica 89,90 miliarde lei

15:55, 30.01.2024 - ”Executia bugetului general consolidat pe anul 2023, conform datelor operative s-a incheiat cu un deficit de 89,90 miliarde lei, respectiv 5,68% din PIB fata de deficitul de 80,77 miliarde lei, respectiv 5,76% din PIB aferent anului 2022”, arata Ministerul de Finante. Veniturile totale au insumat 521,45…


Ce parere ai despre aceasta stire?