Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Siria: Grupări ale rebelilor sirieni creează o "armată naţională" cu ajutorul Turciei

Publicat:

Grupari de insurgenti sirieni au inceput crearea unei "armate nationale" cu ajutorul Turciei, ceea ce ar putea constitui un obstacol in calea planurilor presedintelui sirian Bashar al-Assad de a recastiga controlul asupra nord-vestului tarii, ultimul bastion al rebelilor in Siria, in cazul in care factiunile rebele vor reusi sa depaseasca rivalitatile intre ele, comenteaza luni Reuters.

Bashar al-Assad, sustinut de Rusia si Iran, a promis sa recupereze 'fiecare centimetru' din teritoriul sirian. Desi a preluat controlul asupra celei mai mari parti a Siriei, nord-vestul tarii…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Soția lui Bashar al-Assad sufera de leucemie - In urma cu cinci ani caștigase lupta cu cancerul

12:21, 21.05.2024 - Prima doamna a Siriei, Asma al-Assad, a fost diagnosticata cu leucemie, a anuntat marti presedintia siriana, la aproape cinci ani dupa ce a anuntat ca s-a vindecat complet de cancer la san, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Soția unui președinte de țara, diagnosticata cu cancer

12:00, 21.05.2024 - Prima doamna a Siriei, Asma al-Assad, a fost diagnosticata cu leucemie mieloida acuta, a anunțat SANA, citind un comunicat al biroului președintelui Bashar al-Assad. Prima doamna a fost examinata dupa apariția mai multor simptome și s-a constatat ca are cancer. Ea urmeaza un tratament, anunța Noi.md…

Olaf Scholz s-a enervat din cauza presiunilor Rusiei: S-a dus in Suedia sa vada cum se fac recrutarile in Armata

21:00, 14.05.2024 - Germania trebuie sa gaseasca modalitati de a-i convinge pe oameni sa se inscrie pentru o cariera militara, a declarat marti cancelarul Olaf Scholz, in timp ce tara sa, in fata tensiunilor cu Rusia, analizeaza recrutarea ca o posibila modalitate de a-si spori apararea, relateaza Reuters.

Rusia anunța ca a mai cucerit o localitate din estul Ucrainei

16:15, 05.05.2024 - Armata rusa a afirmat, duminica, ca a cucerit o noua localitate in estul Ucrainei, Oceretino, nou semn al presiunii fortelor Moscovei asupra armatei ucrainene, relateaza France Presse si Reuters, potrivit Agerpres. 

ONU: Rusia iși consolideaza controlul in teritoriile ocupate din Ucraina printr-un „climat de frica”

18:50, 20.03.2024 - Rusia iși consolideaza ilegal controlul asupra teritoriului ucrainean ocupat prin crearea unui „climat de frica”, cu practici precum detenția arbitrara, uciderea și tortura, a declarat pentru Reuters șefa unei misiuni de raportare a ONU din Ucraina.

Putin anunța, dupa ce a caștigat alegerile, ca Rusia trebuie sa-și intareasca armata

00:36, 18.03.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin susține ca victoria sa in alegeri va permite Rusiei sa devina mai puternica si mai eficienta. Putin a vorbit si despre protestul „fara efect” fata de el si a adaugat ca Rusia trebuie sa isi intareasca armata, informeaza Reuters si BBC.

VIDEO Mai multe grupari paralimitare cu sediul in Ucraina susțin ca au trecut granița in Rusia/ Doua sate s-ar afla sub controlul “forțelor de eliberare”

17:10, 12.03.2024 - Trei grupari paramilitare rusești cu sediul in Ucraina afirma ca au trecut in Rusia și lupta acum impotriva forțelor militare rusești, scrie BBC. Legiunea Libertații Rusiei (FRL) și Batalionul Siberian (SB) au postat videoclipuri in care se prezinta luptatorii lor in regiunile Belgorod și Kursk din…

Razboi in Ucraina: Grupari armate formate din opozanți ruși ataca granițele Rusiei

12:16, 12.03.2024 - Cel puțin doua grupari armate formate din ruși care se opun Kremlinului au lansat marți o incursiune peste granița vestica a Rusiei, au transmis agenția Reuters și bloggeri militari ruși. Legiunea Libertatea Rusiei și Batalionul Siberian au anunțat pe paginile lor de Telegram ca au lansat atacuri in…


Ce parere ai despre aceasta stire?