Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sindromul creierului de gravidă sau mamamnezia: mit sau realitate?

Publicat:

In timpul sarcinii, au loc multe schimbari in corpul femeii. De la cele fizice, foarte evidente, la cele mentale care pun viitoarea mamica in dificultate. Probabil ai auzit de sindromul creierului de gravida sau mamamnezia, o afecțiune ce se refera la o stare de confuzie și uitare din partea femeii insarcinate. Insa, este cu adevarat reala aceasta problema? Sau este doar un mit? Ce modificari apar la nivelul creierului in timpul sarcinii Studii au aratat ca in timpul sarcinii materia cenușie aflata in creierul viitoare mamici este redusa cantitativ. De asemenea, scade in volum și țesutul cerebral…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oficial: Universitațile nu mai pot majora taxele studenților in timpul ciclului de studii

14:50, 17.04.2024 - Universitațile nu mai pot majora taxele studenților in timpul ciclului de studii, potrivit unei legi publicate in Monitorul Oficial. Este vorba despre Legea nr. 98 din 15 aprilie 2024, document care modifica Legea invațamantului superior nr. 199/2023. Concret, cuantumul taxei de școlarizare este propus…

Taxele platite de studenți la universitate nu pot fi modificate pe parcursul perioadei de studii. Modificare in lege

09:05, 17.04.2024 - Taxele platite de studenți la universitate nu pot fi modificate pe parcursul perioadei de studii. Modificare in lege Taxele pe care trebuie sa le plateasca studenții la universitate nu pot fi majorate pe parcursul ciclului de studii. Legea invațamantului superior a fost modificata printr-un act normativ…

Taxele studenților nu mai pot fi modificate in timpul ciclului de studii

09:00, 17.04.2024 - Conform unei legi publicate in Monitorul Oficial, Universitațile nu mai pot majora taxele studenților in timpul ciclului de studii. Este vorba despre Legea nr. 98 din 15 aprilie 2024, document care modifica Legea invațamantului superior nr. 199/2023. Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

NEPLACERI IN TIMPUL SARCINII Gestionarea disconfortului fara medicamente in timpul sarcinii

13:35, 10.04.2024 - Acest aviz este absolut necesar pentru luarea oricarui medicament, chiar daca el vi se pare nepericulos sau daca il foloseați de obicei inainte de a ramane insarcinata. The post NEPLACERI IN TIMPUL SARCINII Gestionarea disconfortului fara medicamente in timpul sarcinii first appeared on Informatia Zilei…

Vesti bune pentru studenti! Taxele de scolarizare nu pot fi modificate in timpul perioadei de studii

20:55, 18.03.2024 - Plenul Senatului a adoptat luni, ca for decizional, un proiect ce propune ca taxele de scolarizare sa fie comunicate candidatilor din timp si sa nu poata fi modificate de institutiile de invatamant superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeasi promotie de studenti, informeaza Agerpres.roAceasta…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Ghid pentru ingrijirea pielii in timpul sarcinii și alaptarii. Recomandarile medicilor Irina Cudritchi și Brigitta Mihai

06:50, 29.02.2024 - Anumite substanțe chimice folosite in cosmetice precum retinoizii, acidul salicilic și parabenii ar trebui evitate in timpul sarcinii și alaptarii, deoarece acestea pot avea efecte negative asupra fatului sau pot trece in laptele matern.


Ce parere ai despre aceasta stire?