Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfinții Ardealului, sfinții închisorilor

Publicat:

Fac parte din categoria sfinților romani „modești”. Nu au avut norocul sa fie pomeniți in manualele de Istorie, ca frații lor mai cunoscuți - Ștefan cel Mare, , , Antim Ivireanu ori Andrei Șaguna - deși ar merita-o cu prisosința. E vorba de Visarion (Sarai), Sofronie de la Cioara, Oprea Miclauș din Saliște, Ioan din Galeș și din Sibiel, praznuiți de Biserica pe 21 octombrie.

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Izvorul Tamaduirii. Argesul are cele mai multe izvoare tamaduitoare din tara

11:56, 09.05.2024 - Vineri, 10 mai, credinciosii praznuiesc Izvorul Tamaduirii. Dintre cele 35 de izvoare tamaduitoare existente in toata tara, cele mai multe – 7 – se gasesc in judetul nostru. Izvoarele tamaduitoare sunt locuri binecuvantate de Dumnezeu si a caror apa este considerata de crestini vindecatoare de boli…

Doru Viorel Ursu a murit. Fostul ministru de interne din guvernul Petre Roman avea 71 de ani

18:30, 14.04.2024 - Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu, o figura marcanta in anii '90, a murit duminica, 14 aprilie, la varsta de 71 de ani, a transmis Uniunea Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul intr-un comunicat.Gabriel Oprea, presedintele UMPMV si fost vicepremier pentru securitate naționala și ministru…

Comemorare. ”Matei Basarab, cel mai mare ctitor al neamului nostru”

00:06, 10.04.2024 - Directia pentru Cultura Valcea a dat startul evenimentelor dedicate domnitorului muntean Matei Basarab, de la a carui moarte s-au implinit marti 370 de ani, printr-o ceremonie restransa la Manastirea Arnota din Costesti, locul unde este inmormantat voievodul de al carui nume se leaga, printre multe…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Brancoveanu si celebrul vin de Pitesti

19:05, 29.03.2024 - Constantin Brancoveanu a ramas in conștiința poporului roman prin moartea sa martirica. Dar Brancoveanu era și el un om ca toți oamenii, se mai gasea un pocal, ca nu doar oștenii lui Ștefan cel Mare iubeau vinul. Nu se putea inchipui domnitor care sa nu aiba macar o pivnița cu vin la palat. Sau mai…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Istoria Dobrogei - Bibliografie: Herodian (sec. II-III) - Istoria imparatilor de dupa Marcus, in opt carti

16:51, 09.03.2024 - Herodian s a nascut in Siria romana si a facut parte din ordinul cavalerilor, ocupand ca urmare unele functii de stat. El a scris o "Istorie", in opt carti, in care prezinta evenimentele din intervalul de 58 de ani de la moartea imparatului Marc Aureliu 180 pana la decesul imparatului Maximinus 238…

Doamne și Domnițe in istoria romanilor

08:50, 08.03.2024 - Conferința Internaționala a Femeilor din Danemarca, din anul 1910, a hotarat ca in ziua de 8 martie sa fie sarbatorita Ziua Internaționala a Femeii. La aceasta data, dedicam sarbatoarea de 8 martie doamnelor și domnițelor din secolele al XV-lea pana la secolul al XIX-lea, care au facut din Moldova,…


Ce parere ai despre aceasta stire?