Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul psihologului. Cum recunoaştem ruşinea toxică?

Publicat:

Rușinea toxica este convingerea ca sunteți lipsit de valoare. Sentimentul se acutizeaza atunci cand alți oameni trateaza urat constant și persoana transforma acest tratament intr-o percepție adevarata despre ea. Persoanele care internalizeaza rușine toxica se vad ca fiind inutili sau, in cel mai bun caz, nu la fel de buni ca alții. Cei mai vulnerabili […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?

15:00, 24.04.2024 - Frustrarea este un raspuns emoțional și psihologic natural al omului la ceva advers. Sentimentul se datoreaza adesea dezamagirii atunci cand un efort sau o așteptare nu funcționeaza așa cum se anticipa.Cand se intampla acest lucru, ne putem simți descurajați și suparați ca timpul, eforturile sau sentimentele…

Sfatul psihologului. Cum sa recunosti daca ai un parinte toxic

14:45, 10.04.2024 - Niciunul dintre noi nu este perfect, inclusiv parinții noștri, dar exista un punct in care imperfecțiunea devine distructiva, luandu-le copiilor dragostea, caldura și ingrijirea pe care le merita și inlocuind-o cu ceva teribil.Atunci cand copiii sunt crescuți cu o cura de critici, judecați, abuzuri…

Sfatul psihologului. Ce inseamna sa fii barbat?

14:30, 27.03.2024 - Spre deosebire de feminitate, barbația este privita pe scara larga ca un statut care este evaziv (trebuie caștigat) și fragil (trebuie demonstrat in mod repetat prin acțiuni). Acest accent pus pe structura, mai degraba decat pe conținutul rolurilor de gen, poate arunca o noua lumina asupra utilizarii…

Sfatul psihologului. Care sunt efectele presiunii scolare?

15:30, 20.03.2024 - De la o varsta frageda, copiii sunt incurajați sa se gandeasca la viitor și sa se pregateasca academic, in permanența, pentru etapele ulterioare. Acest model ciclic de anticipare continua, a urmatorului pas, poate fi destul de daunator.Presiunea academica este definita ca fiind „o experiența in care…

Sfatul psihologului. Carl Jung, despre vindecarea nevroticului

14:26, 28.02.2024 - „Eșecul perpetuu al nevroticului de a se lansa in viața se explica ușor prin dorința sa de a se da la o parte pentru a nu se implica in lupta periculoasa pentru existența. Dar oricine refuza sa experimenteze viața trebuie sa-și inabușe dorința de a trai – cu alte cuvinte, trebuie sa se sinucida parțial.”…

Sfatul psihologului. Cum recunoastem depresia

15:45, 21.02.2024 - Depresia este o tulburare a dispoziției care provoaca un sentiment persistent de tristețe și de pierdere a interesului. Denumita și tulburare depresiva majora sau depresie clinica, aceasta afecteaza modul in care va simțiți, gandiți și va comportați și poate duce la o varietate de probleme emoționale…

Sfatul psihologului. Beneficiile relatiilor bune

14:51, 31.01.2024 - Cercetarile din domeniu arata ca relațiile de buna calitate ii ajuta pe oameni sa traiasca mai mult, sa faca fața mai bine stresului, sa aiba obiceiuri mai sanatoase și o rezistența mai mare la raceli. Persoanele care au relații sanatoase, pe termen lung, au cu 50% mai puține șanse de a muri prematur…


Ce parere ai despre aceasta stire?