Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sever Voinescu: Motivul de îngrijorare în ceea ce privește criza imigranților ar trebui să fie fragilitatea instituțiilor UE. Ce mai este, azi, Tratatul de la Schnegen? Ce mai înseamnă Acordul de la Dublin?

Publicat:

Intr-un editorial, jurnalistul Sever Voinescu raspunde cu argumente celor care incearca sa compare situația refugiaților sirieni care vin in Europa cu cea a refugiilor romanilor din Basarabia in Romania.

Jurnalistul susține ca astfel de afirmații sunt mai degraba facute in scopul manipularii și nu constituie un argument valid.

Acele refugii n-au absolut nimic in comun cu refugiul-invazie sirian de azi și sfidez pe toți cei care susțin contrariul.  Mai intii, romanii din Basarabia nu și-au parasit niciodata țara. Au plecat dintr-o parte a Romaniei in alta. Valul de sirieni…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta meteo, se apropie ciclonul: „Atenție la acest interval, in care instabilitatea va aparea peste tot in țara. Vor fi fenomene intense”

12:26, 19.05.2024 - Este alerta meteorologica in Romania, avand in vedere ca ciclonul care a devastat intreaga Europa ajunge si la noi in tara. Au fost inundații puternice in Franța, in Belgia, in Germania, in Olanda, iar ciclonul vine acum și spre țara noastra. „Intr-adevar și in Romania, vremea devine tot mai instabila…

Exercițiul de desant cel mai mare din Europa, programat sa aiba loc la Campia Turzii, este AMANAT. Afla motivul

10:15, 12.05.2024 - S-a amanat exercițiul NATO in care aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, Romania, Spania, Statele Unite ale Americii și Țarile de Jos se vor instrui in cadrul SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24.

Inmatriculari de autoturisme noi in UE. Mașinile full electice sau hibrid, din ce in ce mai cautate!

09:30, 22.04.2024 - In luna martie 2024, inmatricularile de autoturisme noi in Uniunea Europeana au scazut cu -5,2% fața de martie 2023, atingandu-se un nivel de 1.031.875 unitați. In perioada ianuarie-martie 2024: total autoturisme inmatriculate in UE: 2.768.639 unitați, o creștere cu +4.4% fața de perioada similara din…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Șoferii romani prefera mașinile la mana a doua din Germania

14:21, 27.03.2024 - Multe mașini la mana a doua sunt importate dintr-o țara in alta pentru a satisface cererea locala de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și Italia sunt cei mai mari exportatori de mașini rulate din Europa, alimentand restul continentului cu vehicule second-hand. Cu toate acestea, mașinile din…

CONFERINTA NEWS.RO – Adrian Caciu: Daca vrem o Romanie dezvoltata, trebuie sa iesim din paradigma saraciei. Paradigma saraciei include si acel deficit de 3% cu orice pret / Acest deficit de 3% a insemnat sa taie intotdeauna de la investitii

10:55, 07.03.2024 - “Daca vrem o Romanie dezvoltata, trebuie sa iesim din paradigma saraciei. Paradigma saraciei este si include in ea inclusiv acel deficit de 3% cu orice pret.  O sa incep abrupt cu aceasta abordare ca sa intelegem unde suntem. De fiecare data Romania, cel putin de cand a intrat in Uniunea Europeana,…

Romania ca proiect geopolitic si interesul national (partea a IV-a)

10:51, 07.03.2024 - ROMANIA CA PROIECT GEOPOLITIC ȘI INTERESUL NAȚIONAL ROMANESC IN CONTEXTUL DEZORDINII MONDIALE ACTUALE  POLITICA EXTERNA A ROMANIEI IN ANII 1990 PREJUDECAȚI ROMANO-SCEPTICE ȘI AMENINȚARI GEOPOLITICE In noul context internațional aparut dupa incetarea Razboiului rece și dispariția ordinii mondiale bipolare,…

Romania importa masiv legume. Tarabele din piețe sunt pline cu ceapa, usturoi, roșii și cartofi de la straini

12:40, 01.03.2024 - Datele arata ca, in prezent, in Romania sunt 4.000 de hectare de solarii și sere folosite pentru legume. Asta in condițiile in care ar fi nevoie de cel puțin 20.000 de hectare, pentru a acoperi necesarul de consum. In lipsa acestora, țara noastra importa masiv legume.„Cumparai cu 15 lei ceapa, scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?