Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretul unei digestii bune de sărbători. Reţeta de ciorbă cu zeamă de varză care te drege după festinul culinar de Crăciun

Publicat:

Cu totii am experimentat, macar o data, senzatia de greata sau de ”plin” dupa masa imbelsgata din noaptea de Craciun. In satele din Transilvania, solutia pentru a te drege dupa mancarea greu digerabila este o ciorba acra, dreasa cu zeama de varza (moare), care te repune pe picioare imediat.


Exista doua variante pentru aceasta ciorba, diferenta dintre ele fiind data de prezenta sau absenta carnii. Pentru cei ce vor o primenire mai eficienta a sistemului digestiv, cea mai buna varianta este cea fara carne: se calesc in putin ulei o ceapa tocata marunt, un ardei gras, doi morcovi…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Salata revigoranta de roșii, ideala pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman

11:15, 19.04.2024 - Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, in zilele de post cand nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, sau poate fi o garnitura delicioasa pentru alte feluri de mancare. Mai mult, aceasta salata este și extrem de sanatoasa, deoarece conține doar ingrediente proaspete și naturale.Rețeta…

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Secretul celei mai delicioase ciorbe de cartofi. Ingredientul care o transforma intr-un preparat deosebit

14:41, 19.02.2024 - Atunci cand vine vorba despre supe și ciorbe, este foarte greu sa gasim o rețeta mai ușor de pregatit decat cea a ciorbei de cartofi. Indiferent daca suntem experți in bucatarie, sau daca ne simțim copleșiți de orice rețeta mai dificila decat cea a simplilor cartofi prajiți, aceasta ciorba va fi perfecta…

Cand se adauga carnea și legumele pentru cea mai gustoasa ciorba. Bunicile procedeaza așa de zeci de ani

13:20, 19.02.2024 - Ciorba este unul dintre cele mai iubite preparate, potritiv chiar și pentru cei mai pretențioși. Foarte mult conteaza, insa, ca acest fel de mancare sa fie pregatit ca la carte. Puține gospodine știu cand se adauga carnea și legumele, de fapt, astfel incat sa fie bine fierte. Iata cele mai bune sfaturi,…

Ingredientul secret care se pune in ciorba de potroace. Ii da un gust senzațional

17:25, 07.02.2024 - Ciorba de potroace este foarte delicioasa și un preparat preferat de romani. In funcție de regiune, rețeta ce ciorba de potroace poate fi diferita, insa un ingredient nu lipsește niciodata. Aflați in randurile urmatoare care este acesta. Ce trebuie sa pui in ciorba de potroace pentru un gust senzațional…

Cand se pune carnea in ciorba, de fapt. Greșeala pe care multe gospodine o fac

08:00, 05.02.2024 - Acest fel de mancare se prepara rapid și necesita trei componente importante: apa sau alt lichid in care fierbem carnea și legumele, menite sa ofere un gust și o aroma aparte ciorbei noastre. Exista o problema cu care se confrunta multe gospodine, indeosebi cele care se afla la inceput: cand și cum…


Ce parere ai despre aceasta stire?