Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretul preparatelor cu urzici, plantele care alungă boala

Publicat:

Mancare de sezon foarte hranitoare, urzicile se gatesc in diverse feluri. Maestrul gastromoniei romanesti, propune in cartea sa “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”(ed. Paideia) mai multe variante gustoase pentru preparate din prima buruiana a primaverii. De altfel, despre aceasta planta miraculoasa, capabila sa vindece numeroase afectiuni, noteaza si etnologul in lucrarea “Obiceiuri populare de peste an”: Buruiana lui Mart, populara denumirea a urzicii, e un aliment fortifiant dupa lunga iarna, leac pentru vindecarea bolilor. Prin calitatile sale deosebite (prezenta…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor - tradiții și obiceiuri: Creștinii ortodocși țin astazi post negru

08:35, 03.05.2024 - Vinerea Mare din Saptamana Patimilor este ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos si a fost pus in mormant. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca toata ziua.

Miercurea Mare din Saptamana Patimilor: Traditii si obiceiuri in ziua cand Iisus a fost tradat de Iuda

10:50, 01.05.2024 - Miercurea Mare este o zi importanta de post și rugaciune din Saptamana Patimilor, cand creștinii au grija sa respecte anumite tradiții și obiceiuri. Aceasta zi amintește de momentul in care Maria Magdalena a spalat picioarele lui Iisus cu propriile lacrimi, in semn de caința și a fost transformata in…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Cand pica Floriile in 2024. Tradiții și obiceiuri

06:26, 12.04.2024 - Cand pica Floriile in 2024. Tradiții și obiceiuri. Suntem inca in Postul Paștelui, insa cei mai mulți credincioși se gandesc deja la Florii. Cand pica Floriile in 2024 și ce tradiții și obiceiuri sunt respectate odata cu aceasta sarbatoare? Pentru cei are nu știu, in Duminica Floriilor, comunitatea…

Sanatate și energie intr-un singur bol. Cum prepari cea mai buna ciorba de loboda dreasa cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

18:30, 02.04.2024 - Delicioasa si usor de preparat, ciorba de loboda este nelipsita primavara de pe mesele romanilor. Bogata in vitamine, mancarea se face cat ai clipi. Reteta gustosului preparat o regasim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, in lucrarea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, scrie Click.ro .Ingrediente1…

Postul Paștelui 2024 – Cand incepe cel mai lung post și ce obiceiuri ar trebui respectate de creștini?

10:00, 17.03.2024 - Postul Paștelui, cunoscut și sub denumirea de Postul Mare, va incepe in ziua de luni, 18 Martie și se va incheia in 4 Mai. Acesta este cel mai lung și riguros post al Bisericii Ortodoxe, fiind ținut timp de 48 zile. Postul Paștelui reprezinta o perioada de pregatire spirituala, timp in care credincioșii…

Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei

10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…


Ce parere ai despre aceasta stire?