Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretul minciunelor moldoveneşti, gogoşile delicioase gătite ca pe vremea bunicii

Publicat:

Pentru prepararea „Minciunelelor“ este nevoie de aproximativ 120 de minute. Desertul va incanta deopotriva gustul si ochiul.

Iata reteta folosita inca de pe vremea buncii, preluata din cartea de bucate a lui M. Sevastos, o adevarata Biblie a gospodinelor din anii '50-'60.

Ingrediente:
-    4 oua
-    4 linguri de zagar
-    Un varf de cutit de bicarbonat
-    2 linguri ulei
-    2 linguri unt topit
-    Faina cat cuprinde
-    O lingura de rom…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretul gospodinelor: cum obții cele mai delicioase perișoare și chiftele. Ingredientul minune care leaga carnea tocata

15:50, 17.05.2024 - Ingrediente esențiale pentru a lega carnea tocataOua:Ouale sunt un ingredient clasic pentru a lega carnea tocata. Proteinele din oua ajuta la menținerea ingredientelor impreuna și confera amestecului o consistența omogena. In general, se folosește un ou la fiecare 500 de grame de carne tocata.Pesmet…

Pogacele cu cașcaval

09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…

Rețeta de pasca fara aluat. Preparat delicios care se prepara foarte simplu

23:21, 30.04.2024 - Pasca cu branza fara aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște sa se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune ca aceștia, grabindu-se sa plece spre Egipt, nu au mai avut timp sa dospeasca aluatul pentru a face paine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

Nutriționistul Mihaela Bilic. Secretul clatitelor

17:31, 26.02.2024 - Nutriționistul Mihaela Bilic , cunoscuta in mediul online pentru sfaturile sale, le-a explicat urmaritorilor sai cum trebuie sa procedeze pentru a face clatite cat mai gustoase. Clatita perfecta are nevoie de odihna, in opinia sa. Cum asa? Nutriționistul a explicat in postarea sa. Cine spune ca nu-i…

Secretul lui Ion Tiriac: ce nu mananca niciodata miliardarul roman pentru a se mentine intr-o forma impecabila, la 84 de ani

09:20, 26.02.2024 -  Tiriac nu mananca niciodata mancare grasa. Asta pentru a avea grija de sanatate, dar si pentru a fi in forma, chiar daca a ajuns la 84 de ani.„Ion ar manca el si un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face si o lasa mai moale.Trebuie sa aiba grija si de sanatate si de silueta.Probabil a mostenit…

Retete de fagure cu crema

09:06, 22.02.2024 - Una dintre cele mai cunoscute rețete care amintește de gustul copilariei este, fara indoiala, cea de fagure cu crema. Desertul care nu lipsea de pe nicio masa de sarbatoare, faguri crocanți umpluți cu crema, poți sa il faci și tu acasa foarte ușor. Vezi care sunt cele mai ușoare rețete de fagure cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?