Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele specialiştilor pentru cel mai sănătos grătar. Cum să pregăteşti carnea înainte

Publicat:


Atunci cand prepari pe gratar alimente bogate in proteine, cum sunt carnea rosie si cea alba, in compozitia acestora se formeaza doua tipuri de substante chimice care pot creste riscul de cancer: amine heterociclice (HCA) si hidrocarburi aromatice policiclice (PAH).

HCA se formeaza in carnea preparata la temperaturi inalte, indiferent de metoda. Totusi, chiar daca si coacerea la cuptor si prajirea in ulei produc aceste substante in carne, trebuie sa stii ca riscul cel mai mare il presupun, intr-adevar, portiunile arse, negre ale carnii preparate pe gratar.

Aminele heterociclice,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Captura impresionanta la Cluj: peste 4 TONE de substanțe – FOTO

08:11, 11.05.2024 - In urma perchezițiilor efectuate, la data de 9 mai 2024, de catre polițiștii Brigazii de Combatere a Criminalitații Organizate Cluj-Napoca, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au fost descoperite și ridicate peste 4 tone de substanțe, cutii (de ordinul miilor) ce conțin…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentul

18:36, 02.05.2024 - Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentulPrimele analize efectuate asupra carnii de pește care a ucis-o pe fetița de 15 ani din Calarași, au dezvaluit mari probleme. Carnea era plina de…

Cum alegem carnea de miel pentru masa de Paște. Secretele au fost dezvaluite, la ce trebuie sa fim atenți

03:00, 02.05.2024 - Asta, pentru ca exista semne clare ca aceasta carne ar fi alterata, dupa cum anunța și specialiștii. Taierea mielului de Paște era un obicei cunoscut in multe zone ale țarii in trecut, cu toate ca romanii in general prefera carnea de porc sau de pui. Pentru romani consumul de carne de miel are o simbolistica…

Paște cu gust de Acasa: Sarbatorește cu produsele Hanul Boieresc de la PENNY

16:20, 29.04.2024 - Cand vine vorba de Paște, preparatele tradiționale romanești nu sunt doar mancaruri - sunt povești ale unor timpuri care ne amintesc de acasa. Și ce mod mai bun de a spune aceste povești decat cu ajutorul gamei Hanul Boieresc. Hanul Boieresc, marca proprie a PENNY, se distinge prin calitate și respect…

Un medic trage semnalul de alarma: Aceste legume ingroașa sangele. Cazurile in care trebuie sa le eliminam din alimentație

12:41, 23.04.2024 -   Hipercoagulabilitatea poate fi cauzata de diverse factori, inclusiv inflamații cronice, mutații genetice, excesul de globule roșii sau proteine in organism. In acest context, medicul avertizeaza ca exista anumite legume care pot afecta negativ coagularea sangelui in aceste situații. Consumul acestor…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…


Ce parere ai despre aceasta stire?