Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele deliciilor din bucătăria tradiţională săsească: cum gătim tocana de ceapă, conopida gratinată şi ciorba cu leuştean

Publicat:

Cele trei retete, alaturi de multe altele, pot fi gasite in cartea intitulata “Gatim impreuna in ”, publicata la din Medias in acest an.   Tocana saseasca de ceapa   Aveti nevoie de 10 cepe, un litru de suc de rosii, un morcov, 3 catei de usturoi, o legatura de marar, o lingura de zahar, una de ulei, o frunza de dafin, sare, piper, boia dulce si boia iute.    “Se curata ceapa si se taie in felii groase. Se pune la calit in ulei, impreuna cu usturoiul pisat, cu morocovul ras si cu frunza de dafin. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga sucul…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Accident la o trecere cu calea ferata. Soferul unei autoutilitare a decedat

10:10, 05.05.2024 - Soferul unei autoutilitare a decedat, duminica dimineata, dupa ce a fost lovit de un tren pe DN 14, la trecerea cu calea ferata. Potrivit oamenilor legii, șoferul nu ar fi respectat semnificatia culorii rosii a semaforului. „Politistii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un accident deosebit de grav…

Reziduuri de pesticide peste limita maxima admisa, descoperite in 11 probe din marar, spanac, ceapa verde si patrunjel

13:06, 12.04.2024 - Mararul, spanacul, ceapa verde si patrunjelul sunt verdeturile care au avut reziduuri de pesticide cu valori mai mari decat limita maxima admisa (LMA), in urma controalelor efectuate de Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) in perioada 1 ianuarie – 10 aprilie 2024, transmite Agerpres. Potrivit unui…

Ce puneau bunicile noastre in ciorba a la grec. Secretul de acum aproape 100 de ani

10:00, 10.04.2024 - Romanii sunt mari consumatori de ciorbe, iar ciorba a la grec se numara printre cele mai indragite preparate. Pe vremuri, bunicile noastre gateau des ciorba a la grec, dar aveau un secret atunci cand o preparau. Ce adaugau in ciorba a la grec? Ieșea de fiecare data delicioasa și gustoasa! Secretele…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Furt de la o bijuterie din Alba Iulia. Hoțul a fost identificat și reținut

11:35, 31.03.2024 - La data de 30 martie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat și reținut un barbat de 27 de ani, din municipiul Mediaș, județul Sibiu, care este cercetat sub aspectul savarșirii infracțiunii de furt. Se pare ca, la data de 29 martie, profitand…

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

09:55, 29.03.2024 - Mancare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile…

Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguța - Secretele combinației de vis

23:36, 16.03.2024 -   Legume calite in suc propriu cu branza și mamaliguțaLegume calite in suc propriu - Ingrediente100 ml ulei de masline50 g masline fara samburi2 ardei grași galbeni2 ardei capia2 ardei grași roșii4 roșii5 ciuperci mari1 ceapa roșiesarepiper***Cantitațile sunt pentru 2 porții, pentru mai multe se multiplica…

Ciorba de peste se face doar cu patru legume. Secretele preparatului traditional, asa se facea odinioara

18:05, 22.02.2024 - Ciorba de pește este unul dintre cele mai iubite feluri de mancare, dar nu toate gospodinele știu sa il pregateasca. Majoritatea pun in aceasta supa o mulțime de legume, dar specialiștii spun ca ai nevoie de doar patru ingrediente. Secretele preparatului tradițional, ca sa iasa ca odinioara. Ingredientele…


Ce parere ai despre aceasta stire?