Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secetă și caniculă în Europa, inundații musonice în Asia. Ce urmează în politicile climatice pe 2023

Publicat:

Jurnaliștii site-ului american au documentat cele mai importante evenimente din domeniul schimbarilor climatice ale anului 2022 și au explicat ce ne-ar putea aștepta in anul urmator. Numai masuri rapide și fara precedent luate de guverne pot preveni pericolele climatice catastrofale, susțin specialiștii consultați de publicație. In acest an, nevoia de acțiune in domeniul climei a fost mai evidenta ca niciodata. In parte, acest lucru a fost evidențiat de fenomenele meteorologice extreme din intreaga lume, de la inundațiile musonice din Pakistan la valurile de caldura din Europa.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Leonardo Badea (BNR): Politici regionale și globale in domeniul schimbarilor climatice. Provocari și oportunitați pentru Romania

10:55, 01.04.2024 - Leonardo Badea (BNR): Politici regionale și globale in domeniul schimbarilor climatice. Provocari și oportunitați pentru Romania  O contribuție importanta la calitatea vieții pentru noi, dar mai ales pentru generațiile care urmeaza o are modul in care vom reuși sa protejam mediul prin dezvoltarea unor…

Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente. Ce e de facut

14:00, 20.03.2024 - Comisia Europeana in Romania a anunțat, zilele trecute, ca Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente, lucru care inseamna ingrijorare in randul oficialilor europeni. Pe langa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, autoritațile europene spun ca trebuie sa ne pregatim pentru…

CEO-ul Saudi Aramco: Tranzitia energetica esueaza, lumea ar trebui sa renunte la ”fantezia” de a elimina treptat petrolul

07:00, 19.03.2024 - ”In lumea reala, strategia actuala de tranzitie esueaza in mod vizibil pe majoritatea fronturilor, deoarece se ciocneste de cinci realitati dure”, a spus Nasser in timpul unui interviu la conferinta CERAWeek by S&P Global din Houston, Texas. El a aratat ca ”este nevoie urgenta de o resetare a strategiei…

Europa e in prag de „catastrofa” din cauza riscurilor climatice. Ne așteapta caldura extrema, seceta, incendii și inundații

12:11, 11.03.2024 - Europa s-ar putea confrunta cu situatii ''catastrofale'' in cazul in care nu evalueaza riscurile climatice cu care se confrunta, multe dintre acestea aflandu-se deja la un nivel critic, a avertizat luni Agentia Europeana de Mediu (AEM), informeaza Agerpres.

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Iohannis, primit de Macron: Ne protejam libertatea și democrația (video)

19:30, 26.02.2024 - Președintele Klaus Iohannis participa, la Paris, la reuniunea de lucru privind sprijinul acordat Ucrainei, organizata de președintele francez Emmanuel Macron. Iohannis a transmis ca ajutand Ucraina „ne protejam libertatea și democrația”. Klaus Iohannis a scris, luni seara, pe X, ca se afla la Paris…

„Steaua Morții”, luna lui Saturn, are un ocean ascuns, ingropat la kilometri adancime

21:55, 07.02.2024 - O luna a lui Saturn care seamana cu Steaua Morții din Star Wars din cauza unui crater masiv de pe suprafața sa are un ocean ascuns, ingropat la kilometri sub scoarța sa zdrobita, spun cercetatorii, potrivit The Guardian.Asta inseamna ca Mimas, o minge de gheața cu o lațime de 250 de mile, devine cel…


Ce parere ai despre aceasta stire?