Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Savanții ruși au creat pastila care poate încetini procesul de îmbătrânire

Publicat:

Cercetatorii rusi au creat o pastila despre care spun ca ar putea amana debutul procesului de imbatranire si ar putea permite oamenilor, in cele din urma, sa traiasca pana la 120 de ani, potrivit descopera.ro.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Moscova testeaza pe caini, pesti, soareci si sobolani o pastila care contine un nou tip de antioxidant, despre care spun ca ar influenta mitocondriile, componente ale celulelor responsabile cu producerea de energie si care sunt implicate in procesul de imbatranire.

Potrivit lui , in urma testelor pe animale, cercetatorii…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

A fost descoperita o noua proprietate a luminii: cercetatorii spun ca ar putea duce la progrese majore in tehnologii

04:35, 11.05.2024 - Un grup de chimiști de la Universitatea din California, Irvine, au descoperit recent un nou mod in care lumina interacționeaza cu materia. Aceasta descoperire ar putea duce la imbunatațiri semnificative in tehnologii precum sistemele de energie solara, diodele emițatoare de lumina și laserele cu semiconductori.

Semnal de alarma: bolile neurologice fac ravagii. Romania nu este pregatita

23:00, 07.05.2024 - Afecțiunile neurologice se afla pe locul intai in topul bolilor și al dizabilitaților de care sufera populația la nivel mondial. Alzheimer, Parkinson și accidentul vascular cerebral au detronat pentru prima oara bolile cardiovasculare. In Romania, situația pacienților este una de-a dreptul dramatica

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

Boala misterioasa fara leac care te face captiv in propriul tau corp. Aproape toți cei afectați sunt urmașii aceleiași persoane

07:05, 22.03.2024 - Neuroferitinopatia este o boala rara a creierului care ii face pe pacienți sa devina captivi in propriul lor corp și pare sa afecteze, in mare parte, doar urmașii unei singure familii, scrie BBC. Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge testeaza acum daca un medicament care exista deja pe piața…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…


Ce parere ai despre aceasta stire?