Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sângele de la Cluj, în concurenţă cu cel de la Edinburgh! Care formulă este mai bună şi ce noutăţi au englezii

Publicat:

Sangele artificial conceput de britanici este realizat din celule stem. , coordonatorul proiectului de 5 milioane de lire sterline, finantat de „”, a declarat pentru  ca echipa lui a realizat celule rosii care pot fi folosite la transfuzii de sange. Cercetatorii au creat conditii biochimice similare cu cele din corpul uman astfel incat celulele stem s-au transformat in celule rosii ale unei grupe rare de sange – 0. „Chiar daca au avut loc cercetari asemanatoare si in alte parti ale lumii, este pentru prima data cand cineva a creat sange  la…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Perioada de inscriere la școlile postliceale ale MAI se prelungește cu doua zile! IPJ Cluj: Condițiile de admitere a candidaților raman neschimbate

09:00, 15.05.2024 - Perioada de inscriere a candidaților la sesiunea de admitere in cele 2 unitați de invațamant postliceal ale Poliției Romane a fost prelungita cu doua zile, pana la data de 16 mai 2024. In continuare, cererile de inscriere se vor transmite in format electronic la adresele de e-mail ale unitaților…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

ICCJ: Magistrații iși vor putea deconta ochelarii de vedere sau lentilele de contact

16:10, 01.04.2024 - Angajatii ICCJ vor beneficia de decontarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, pe baza prescriptiei medicului. Decizia a fost luata in baza Legii privind siguranta si securitatea in munca, a Directivei Consiliului UE privind conditiile minime de securitate si sanatate pentru lucrul la…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Turneul final al Campionatului Național Universitar la fotbal, cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, in 16-19 mai, la Drambar și Vințu de Jos

13:01, 20.03.2024 - Turneul final al Campionatului Național Universitar la fotbal, cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, in 16-19 mai, la Drambar și Vințu de Jos Turneul final al Campionatului Național Universitar la fotbal, cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia in calitate de gazda se va desfașura in…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Polueaza animalele de companie la fel de mult ca mașinile?

11:15, 27.02.2024 - Este cel mai bun prieten al omului dușmanul planetei? A existat o dezbatere continua cu privire la faptul daca deținerea unui animal de companie este la fel de poluanta ca și deținerea unei mașini. Este adorabilul cațeluș sau pisoi la fel de rau pentru planeta ca o mașina care consuma benzina? Deși…


Ce parere ai despre aceasta stire?