Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusia va efectua primul test de zbor al noii nave spaţiale Oryol în 2023

Publicat:

Primul test de zbor al navei spatiale ruse de ultima generatie Oryol (vultur) este programat pentru august sau septembrie 2023, a declarat luni , directorul agentiei spatiale ruse Roscosmos, relateaza Xinhua.

Nava spatiala va fi trimisa in spatiu cu ajutorul rachetei de tip Angara-A5, a afirmat Rogozin in cadrul unei conferinte de presa la cosmodromul Vostocinii din regiunea Amur din rus.

El a verificat de asemenea lucrarile de constructie la complexul de lansare pentru racheta Angara-A5 si a afirmat ca instalatia trebuie finalizata pana la…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia vrea sa lanseze o varianta modernizata a rachetei spațiale Angara-A5M in 2027

18:40, 17.04.2024 - Rusia lucreaza la o varianta modernizata a rachetei Angara-A5M, capabila sa lanseze nave spațiale cu echipaj și intenționeaza sa o lanseze in 2027, a declarat miercuri șeful agenției sale spațiale de stat Roscosmos, relateaza Reuters.

Rusia a lansat racheta Angara-A5, dupa doua amanari din cauze tehnice/ VIDEO

20:35, 11.04.2024 - Rusia a lansat, joi, racheta de noua generatie Angara-A5 de pe cosmodromul Vostocini, in Extremul Orient rus. Lansarea rachetei a fost amanata de doua ori. Este o noua etapa in programul spatial rus, care inregistreaza o intarziere importanta in ultimii ani.

Rusia a lansat cu succes o racheta de generatie noua, care va inlocui lansatoarele din anii 1960

20:30, 11.04.2024 - Rusia a lansat joi o racheta de generatie noua, Angara-A5, de pe cosmodromul Vostocini, in Extremul Orient rus, dupa doua amanari in doua zile. Lansarea reprezinta o noua etapa in programul spatial rus, care inregistreaza o intarziere importanta in ultimii ani.

Test pentru ambitiile spatiale ale lui Putin - Rusia isi va lansa marti racheta Angara

12:45, 09.04.2024 - Prima lansare a rachetei spatiale Angara A5 de pe cosmodromul rusesc Vostocini va avea loc marti, a anuntat agentia spatiala de stat Roscosmos, in ceea ce ar putea fi o piatra de hotar pentru ambitiile spatiale ale presedintelui Vladimir Putin, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Rusia isi va lansa astazi racheta Angara de pe cosmodromul Vostocini: O premiera si un test pentru ambitiile spatiale ale lui Putin

09:25, 09.04.2024 - Prima lansare a rachetei spatiale Angara A5 de pe cosmodromul rusesc Vostocini va avea loc astazi, a anuntat agentia spatiala de stat Roscosmos, in ceea ce ar putea fi o piatra de hotar pentru ambitiile spatiale ale presedintelui Vladimir Putin, relateaza Reuters, citat de news.ro .

Rusia și China planuiesc sa instaleze pe Luna un reactor nuclear. „Este o provocare serioasa”

17:21, 05.03.2024 - Șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, a anunțat, marți, ca Rusia și China iau in considerare amplasarea unei unitați nucleare pe Luna in urmatorii ani, ce ar putea permite intr-o zi construirea de asezari pe satelitul natural al Pamantului, informeaza agenția rusa de presa RIA, citata…

Putin reafirma ca Rusia nu intentioneaza sa desfasoare arme nucleare spatiale

20:56, 01.03.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a dezbatut vineri in cadrul Consiliului de Securitate al Federatiei Ruse neutralizarea amenintarilor provenite din spatiu cu care s-ar putea confrunta tara sa si a sustinut din nou ca Rusia nu are nicio intentie sa amplasez

Dmitri Rogozin il compara pe șeful Pentagonului cu o maimuța intr-o serie de postari rasiste

11:55, 26.02.2024 - Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, care este acum membru al Consiliului Federației Rusiei din partea regiunii Zaporijie, ocupata parțial, a scris un tweet cu caracter rasist la adresa șefului Pentagonului, Lloyd Austin, pe care il compara cu o maimuța, transmite BBC.


Ce parere ai despre aceasta stire?