Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusia avertizează asupra riscului de ciocnire a ISS cu deşeuri spaţiale

Publicat:

Probabilitatea unui impact al unui deseu spatial asupra Statiei Spatiale Internationale (ISS) a crescut cu 5 la suta dupa testul cu racheta antisatelit realizat de India, informeaza joi Roscosmos citata de EFE. "'Exista o crestere cu 5 la suta a probabilitatii de perforare a invelisului ISS", a declarat directorul executiv al agentiei spatiale ruse, , citat de Interfax. Responsabilul rus, fost cosmonaut, a corelat aceste schimbari de testul realizat luni de India care a utilizat o racheta pentru a distruge un satelit spatial la o inaltime de 300 de kilometri, devenind astfel…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia este pregatita sa lanseze o ofensiva asupra unei țari NATO, avertizeaza Polonia. Ce state sunt vizate de Putin

17:40, 08.05.2024 - Președintele rus Vladimir Putin este deja pregatit pentru o mica operațiune impotriva statelor de frontiera ale NATO din nord-estul Europei, avertizeaza șeful contraspionajului militar polonez.

Purtatorul de cuvant al Meta Platforms, condamnat in Rusia la sase ani de inchisoare, in lipsa, ”pentru apararea terorismului”

07:00, 23.04.2024 - Meta insasi este desemnata o organizatie extremista in Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook si Instagram au fost interzise in tara din 2022, cand Rusia a invadat Ucraina. Meta nu a raspuns imediat la o solicitare de comentariu. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat…

Rusia avertizeaza ca Occidentul „se balanseaza periculos pe marginea unui conflict intre puterile nucleare”

12:40, 22.04.2024 - Sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei pentru Ucraina implica riscuri strategice grave privind o confruntare directa intre cele mai mari puteri nucleare din lume, a avertizat luni ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov , informeaza Reuters.

Test pentru ambitiile spatiale ale lui Putin - Rusia isi va lansa marti racheta Angara

12:45, 09.04.2024 - Prima lansare a rachetei spatiale Angara A5 de pe cosmodromul rusesc Vostocini va avea loc marti, a anuntat agentia spatiala de stat Roscosmos, in ceea ce ar putea fi o piatra de hotar pentru ambitiile spatiale ale presedintelui Vladimir Putin, relateaza Reuters, potrivit news.ro.

Rusia isi va lansa astazi racheta Angara de pe cosmodromul Vostocini: O premiera si un test pentru ambitiile spatiale ale lui Putin

09:25, 09.04.2024 - Prima lansare a rachetei spatiale Angara A5 de pe cosmodromul rusesc Vostocini va avea loc astazi, a anuntat agentia spatiala de stat Roscosmos, in ceea ce ar putea fi o piatra de hotar pentru ambitiile spatiale ale presedintelui Vladimir Putin, relateaza Reuters, citat de news.ro .

Kim Jong Un a supravegheat un test pentru o racheta hipersonica

09:40, 20.03.2024 - Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat un test reusit al unui motor cu combustibil solid pentru o racheta hipersonica cu raza de actiune intermediara de tip nou, a transmis miercuri presa de stat de la Phenian. Testul a fost efectuat la baza de lansare a satelitilor Sohae din nord-vestul…

Putin avertizeaza Occidentul: Rusia este pregatita pentru un razboi nuclear. Ce mesaj a transmis acesta Statelor Unite

09:55, 13.03.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul ca Rusia este practic pregatita pentru un razboi nuclear si ca, daca SUA trimit trupe in Ucraina, un astfel de demers va fi considerat o escaladare semnificativa a razboiului, informeaza Reuters.

Rusia a testat o racheta nucleara a doua zi dupa discursul prin care Putin a amenințat Occidentul

17:41, 01.03.2024 - Rusia a testat o racheta nucleara strategica la doar 24 de ore dupa ce președintele rus Vladimir Putin a lansat o amenințare nucleara la adresa Occidentului. Anunțul a fost facut de Ministerul rus al Apararii.


Ce parere ai despre aceasta stire?