Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rusalii 2019. Tradiții și obiceiuri de Pogorârea Sfântului Duh

Publicat:

Rusalii 2019. Pogorarea Sfantului Duh, Cincizecimea sau Rusaliile reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox, pe care o praznuim la 10 de zile dupa Inalțare și la 50 de zile de la Invierea Domnului. Duminica Rusaliilor este ziua in care, așa cum a propovaduit Iisus Hristos inainte de Inalțarea Sa, s-a pogorat asupra Apostolilor, sub forma unor „limbi de foc despicate”, dandu-le putere și ințelepciune divina pentru a transmite in lumea intreaga.  au inceput sa vorbeasca și sa rosteasca rugaciuni in limbile tuturor…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

06:05, 29.04.2024 - A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri A inceput Saptamana Patimilor. Credincioșii au intrat in Saptamana Patimilor. Este Lunea Mare din Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos: Saptamana premergatoare Paștilor, Saptamana…

Florii 2024: Traditii si obiceiuri de Florii. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le faci in Duminica Floriilor

08:00, 28.04.2024 - Florii 2024 - Traditii si obiceiuri. Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice.Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor…

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

De ce se da MOBILA de pomana la parastasul de 40 de zile? Ce spune tradiția bisericeasca și ce spun tradițiile

19:15, 26.04.2024 - Parastasul de 40 de zile dupa moarte, numit si parastas de 6 saptamani, are o mare insemnatate in tradiția creștina, fiind asociat cu perioada care a trecut din momentul morții lui Iisus pana la Inalțarea Sa la Ceruri.Altfel spus, este momentul in care sufletul defunctului se inalța la Ceruri, alaturi…

Cand se vopsesc ouale de Paste. Greseala pe care gospodinele o fac an de an

10:50, 18.04.2024 - Folclorul conserva mai multe legende crestine care explica de ce se inrosesc ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului. Una dintre ele relateaza ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea s-au inrosit de…

Echinocțiul de primavara 2024 are loc pe 20 martie – semnificație și tradiții

12:05, 18.03.2024 - Din punct de vedere calendaristic, primavara incepe la data de 1 martie, atunci cand, dupa așa-numita „zapada a mieilor”, in tradiția populara romaneasca se sarbatoresc Marțișorul, iar in zilele care urmeaza „Babele” și „Moșii”. Insa, odata cu intrarea in martie, ne apropiem de momentul echinocțiului…

Obiceiuri la inceputul primaverii – de la 40 de mucenici la 40 de paharele

08:01, 09.03.2024 - In tradiția romaneasca, sarbatoarea de inceput a primaverii este marcata printr-un ritual ancestral cunoscut sub numele de ”40 de Paharele”. Aceasta sarbatoare este asociata cu practici care invoca venirea primaverii și pregatesc solul pentru lucrarile agricole de primavara. „Macinicii” sau „sfintisorii”…


Ce parere ai despre aceasta stire?