Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Românii, tot mai aproape de cea mai importantă sărbătoare a toamnei! Când este celebrat Sf. Dumitru - Tradițiile acestei zilei

Publicat:

este asociata cu sosirea iernii si a frigului, scrie Click!.Conform datinei, este patronul pastorilor. La aceasta data, caldura intra in pamant si gerila incepe sa-si arate coltii. are grija ca la ziua lui sa fie codrul inverzit, are grija sa-l faca negru, adica sa-l desfrunzeasca.Ca la orice sarbatoare mare, și de se imparte mancare. Femeile duc mancarea la biserica si dau de pomana celor trecuti in nefiinta. Tot femeile trebuie sa imparta copiilor fructe uscate, covrigi, mere si nuci. In anumite…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

23 aprilie, Sfantul Gheorghe. De ce NU trebuie sa dormi ziua, de Sfantul Gheorghe

11:10, 22.04.2024 - In credința populara, se zice ca, atunci cand broaștele canta pentru prima data, Sfantul Gheorghe ia cheile de la Samedru (Sfantul Dumitru) și deschide porțile naturii catre viața.In unele zone, in ziua de Sfantul Gheorghe, barbatul pune ramuri verzi la stalpii porților, la ferestre și uși, la grajduri…

Ce cred europenii despre rolul UE in lupta impotriva pandemiei COVID-19. Romanii, cei mai nemulțumiți

18:10, 02.04.2024 - Aproape 40% dintre europeni considera ca Uniunea Europeana s-a descurcat bine in lupta impotriva COVID-19, arata un sondaj Ipsos realizat in 18 țari, la comanda Euronews. Insa, romanii sunt printre cei mai nemulțumiți de raspunsul UE.

Iarna nu se da dusa. Cod galben de vant si ninsori, in 22 de judete

12:21, 24.03.2024 - Meteorologii anunta ploi, incepand de duminica, in centrul, sudul si estul tarii, in timp ce la munte precipitatiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma in ninsoare. In vest si nord-vest, se va semnala bruma. In plus, 22 de judete din zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, dar…

Cum sa arați la 50 de ani ca la 30. Trucul de frumusețe folosit de femeile din Japonia: rezultatele sunt uimitoare

10:45, 19.03.2024 - Potrivit specialiștilor, femeile japoneze au un mare aliat atunci cand iși dezvolta o rutina de ingrijire a pielii. Acestea profita de proprietațile de anti-imbatranire ale orezului, care le fac sa arate de 30 de ani deși ele sunt trecute de 50. Pentru a fi mai specifici, acest ingredient conține mai…

Ce mancau romanii acum 100 de ani. De ce nu existau țarani grași: explicația uluitoare

09:40, 14.03.2024 - In lucrarea sa din 1895, intitulata „Igiena țaranului roman”, dr. Gheorghe Crainiceanu dedica un intreg capitol alimentației țaranului roman.Autorul menționeaza ca hrana obișnuita a romanilor era, in general, pregatita in casa și consumata in aceeași zi sau cel mult in urmatoarele doua zile. In acea…

Cand trebuie, de fapt, sa faci mucenicii. Tradițiile pe care mulți romanii le-au uitat

17:55, 03.03.2024 - O scurta privire in calendar ne va arata ca deja ne apropiem rapid de data la care gospodinele din țara noastra vor incepe sa pregateasca faimoșii mucenici. Iar acest preparat delicios nu este doar o simpla rețeta de primavara, ci are in spate o tradiție deosebita! Mai precis, pe data de 9 martie, cand…

1 MARTIE. Tradiții ancestrale

10:00, 01.03.2024 - Obiceiul martisorului este de fapt o secventa dintr-un scenariu ritual de innoire a timpului – primavara, la moartea si renasterea simbolica a Dochiei. Originile acestui obicei se pierd in negura timpului. Romanii l-au pastrat și l-au transmis din generație in generație. O primavara binecuvantata! Martisorul,…

Traditii si superstitii despre ziua de 29 februarie

12:26, 29.02.2024 - O data la patru ani avem parte de un an bisect, ceea ce inseamna ca luna februarie are 29 de zile. Iata cateva curiozitați, tradiții și superstiții legate de acest subiect. Primul care a introdus o zi „bonus” in calendar o data la patru ani a fost Iulius Caesar, in anul 46 i.Hr., inainte de calendele…


Ce parere ai despre aceasta stire?