Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România nu mai este „elevul silitor“ al FMI

Publicat:

La sosirea misiunii FMI in Romania, Guvernul miza pe un deficit bugetar de 1,4% din PIB in 2015 si chiar spera sa obtina o majorare pana la 2,1% pentru acoperirea cheltuielilor cu armata si cu atragerea de fonduri UE. Vineri, insa, lucrurile au luat o intorsatura cu totul neasteptata, expertii FMI cerand o restrangere pana la 0,9% din PIB a deficitului bugetar.   In replica, dupa ce a precizat ca o astfel de limitare a deficitului (de fapt, a cheltuielilor bugetare), premierul a iesit la televizor si a spus ca expertii FMI „se descarca pe Guvern ca pe elevul din ultima banca“.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Guvernul este doar la un procent distanța de inghețarea pensiilor. Datoria publica a dus la actuala situație

12:10, 16.05.2024 - Romania este la doar un procent distanta de inghețarea pensiilor, pentru ca datoria publica va ajunge la 53,9% din PIB anul viitor, avertizeaza Comisia Europeana. Potrivit legii, atunci cand datoria ajunge la 55% din PIB, Guvernul trebuie sa inghețe pensiile.

Unii dintre romani vor plati taxe mai mari, din 2024. Se schimba modul de calcul al acestora

17:06, 27.04.2024 - Guvernul lucreaza la revizuirea unor taxe pentru anul viitor, cu un accent major pe impozitele pentru proprietațile imobiliare. Se așteapta ca Banca Mondiala sa furnizeze orientari privind pragurile care vor determina creșterea impozitelor pentru case și terenuri. Conform unor informații provenite de…

Guvernul pregatește taxele pentru anul viitor. Romanii care vor plati taxe și impozite mai mari de anul urmator

08:55, 23.04.2024 - Executivul așteapta ca Banca Mondiala sa stabileasca pragul de la care va crește impozitul pentru case și terenuri. Potrivit unor surse Antena 3 CNN, planul este ca cel mai mult sa plateasca romanii care au case și terenuri scumpe.Surse guvernamentale au precizat ca 10% dintre romani vor fi afectați.Diferența…

Ministrul Finantelor Marcel Bolos, asteptat luni in plenul Camerei Deputatilor, la solicitarea AUR

10:55, 22.04.2024 - „Asadar, este imperios necesar ca ministrul Finantelor sa explice care sunt masurile pe care le ia Guvernul in contextul in care datoria publica a trecut de pragul critic de 50% din PIB. De asemenea, ministrul finantelor trebuie sa raspunda si la intrebarea pe ce au fost cheltuiti toti acesti bani imprumutati,…

Comisia Europeana deschide doua investigatii privind ofertantii pentru construirea unul parc fotovoltaic in Romania. Sunt vizate doua consortii, unul avand ca lider un furnizor de servicii de inginerie si consultanta cu sediul in Romania

17:55, 03.04.2024 - ”Astazi, 3 aprilie, Comisia a lansat doua investigatii aprofundate in temeiul Regulamentului privind subventiile straine. Investigatiile se refera la rolul potential de denaturare a pietei al subventiilor straine acordate ofertantilor in cadrul unei proceduri de achizitii publice. Comisia va evalua…

Ministerul Energiei va abroga „taxa pe soare”. Sebastian Burduja: Comisia Europeana ne-a raspuns ca nu este obligatorie

14:00, 25.03.2024 - „Ministerul Energiei susține eliminarea taxei pe soare. De altfel, avem și raspunsul formal de la Comisia Europeana, care ne permite abrogarea acelui articol”, a spus Burduja, potrivit HotNews.ro.Potrivit acestuia, Comisia Europeana a precizat ca este vorba despre o clauza de tipul „poate”, adica fiecare…

Bolos: Reajustarile legate de cota standard de TVA si o singura cota, asa cum cere Comisia Europeana, sunt o alternativa de luat in calcul. E prematur de precizat care va fi solutia in ceea ce priveste TVA

19:55, 18.03.2024 - „Ma refer la anumite masuri care privesc taxa pe valoare adaugata (TVA – n.r.). Avem si recomandarea pe care o are Banca Mondiala si avem si aceste cote diferentiate pe care le practicam. Intai de toate, cota standard este una dintre cele mai scazute la nivelul Uniunii Europene. Avem 19% cota standard…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…


Ce parere ai despre aceasta stire?