Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Revoluționar, ar putea salva mii de vieți! Vezi ce mecanism controlează nevoia de glucoză din organism

Publicat:

Descoperirea unor cercetatori britanici ar putea conduce la salvarea a mii de vieți și la un tratament revoluționar impotriva obezitații. Ei au descoperit mecanismul cerebral responsabil de controlul dorinței de glucoza.

Glucoza, o componenta a carbohidratilor, este principala sursa de energie utilizata de neuroni.

"Creierul nostru se bazeaza în mare parte pe glucoza pentru energie, dar în trecutul nostru evolutionar aceasta ar fi putut fi greu de obtinut. Deci avem o preferinta înradacinata adânc pentru alimente bogate în glucoza si le cautam", a…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Actorul Hugh Grant s-a ințeles cu tabloidul The Sun, acuzat ca i-ar fi spart apartamentul și ca ar fi pus un dispozitiv de urmarire in mașina sa

15:45, 17.04.2024 - Actorul britanic Hugh Grant, 63 de ani, s-a ințeles cu editorul tabloidului The Sun, acuzat ca i-ar fi monitorizat apelurile telefonice și mesageria vocala, iar in 2011 ar fi forțat ușa apartamentului sau. Condițiile acordului sunt confidențiale, informeaza, miercuri, BBC. Hugh Grant, alaturi de Prințul…

Cazul micului Emile: o enigma care bantuie Franța, chiar și dupa descoperirea tragica a ramașițelor sale

04:25, 02.04.2024 - La aproape noua luni de la disparitia unui baietel de doi ani si jumatate, Emile, intr-un mic sat din Alpii francezi, o parte din osemintele sale au fost gasite de o localnica intr-o zona in care baietelul fusese deja cautat. Anchetatorii trebuie sa afle acum daca moartea lui Emile Soleil a fost un…

YouTuberul Elvish Yadav a fost arestat pentru ca ar fi furnizat venin de șarpe ca drog la petreceri. Val de acuzații pe numele influencerului

09:45, 20.03.2024 - Influencerul (captura foto), care are 15 milioane de abonați pe YouTube, a fost reținut in temeiul Legii privind viața salbatica, potrivit postului de televiziune indian NDTV. Totul, dupa ce autoritațile au efectuat percheziții la o petrecere la care a participat acesta, in noiembrie 2023, existand…

Studiu: Munca de acasa poate avea beneficii pentru sanatate

16:00, 18.02.2024 - Cu toate acestea, lucratorii de la distanta sunt, de asemenea, mai predispusi sa manance gustari, sa bea mai mult, sa fumeze mai mult si sa se ingrase, a constatat studiul cercetatorilor de la Agentia pentru Securitatea Sanatatii din Marea Britanie (UKHSA) si King’s College din Londra. Iar angajatorii…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

In Europa se schimba total cele mai consumate alimente: ce prevede Directiva Micului Dejun

19:21, 08.02.2024 - Parlamentul European și Consiliul European au cazut de acord asupra Directivei Micului Dejun. Aceasta Directiva va aduce schimbari majore la o serie de alimente pe care le consumam in special dimineața. Printre produse se numara mierea, sucul de fructe, gemul sau alte alimente consumate in general dimineața.Noile…

Incalzirea globala – Anul 2024 incepe cu noi recorduri

13:51, 08.02.2024 - Dupa caldura record din 2023, anul 2024 nu incepe bine: niciodata o luna ianuarie nu a fost atat de calda, iar pentru prima data planeta a depasit 1,5°C de incalzire pe parcursul a 12 luni consecutive fata de era preindustriala.  Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email…

Incalzire globala accentuata. Este a opta luna consecutiva in care se inregistreaza recorduri de temperatura

07:30, 08.02.2024 -  Intre februarie 2023 si ianuarie 2024, temperatura aerului la suprafata globului a fost cu 1,52°C mai mare decat in perioada 1850-1900, potrivit datelor observatorului european Copernicus, scrie AFP. Acest lucru nu inseamna ca am depasit pragul de 1,5°C stabilit la Paris in 2015 pentru a incerca sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?