REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Budincă de carne și Dulce pregătit la minut
Publicat:In cadrul acestei rubrici va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Va propunem ''Budinca de carne'' și ''Dulce pregatit la minut'', rețete care au fost publicate in seria ''Buna Menajera — Carte de bucate, practica'' (1907) scrisa de doamna Ecaterina Colonel Steriad.
Budinca de carne
Ia 300 grame de carne de vițel, puțina maduva, o ceapa, coaja dela o lamae și puțin miez de paine muiata in lapte; taie-le foarte marunt, da-le prin sita și pune-le sare și piper. Apoi ia 60 grame de unt amestecat ușor cu…
Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…
Sursa articol: monitorulvn.ro
Stiri pe aceeasi tema
5 rețete de perișoare pufoase și gustoase. Secrete ca sa iasa perfecte, exact ca la restaurant
14:20, 22.05.2024 - Aceste 5 rețete de perișoare pufoase și gustoase vor schimba felul in care faci ciorba. Știai ca exista perișoare cu pesmet sau cu griș? Sunt la fel de delicioase ca cele cu orez. In plus, nu trebuie sa folosești doar carne de porc sau vita, ci poți face perișoare din carne de curcan sau pui. […] The…
FOTO: ”Borbolatița”, obicei pentru dezlegarea ploii, vechi de peste 1000 de ani, pastrat in a doua zi de Paști, intr-un sat din Alba
20:41, 06.05.2024 - FOTO: ”Borbolatița”, obicei pentru dezlegarea ploii, vechi de peste 1000 de ani, pastrat in a doua zi de Paști, intr-un sat din Alba ”Borbolatița”, obicei pentru dezlegarea ploii, vechi de peste 1000 de ani, pastrat in a doua zi de Paști, intr-un sat din Alba ”Borbolatița” este un obicei despre care…
Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mancare de la masa de sarbatori. Idei de rețete interesante
17:06, 04.05.2024 - Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mancare de la masa de sarbatori. Idei de rețete interesante Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mancare de la masa de sarbatori. Se poate intampla ca dupa mesele de sarbatori sa ramana feluri de mancare neconsumate. Pentru a diversifica meniul in perioada…
Rețete de prajituri marmorate
09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…
Lista alimentelor de baza pentru care se aplica masura limitarii adaosului comercial, pana la sfarșitul anului 2024
23:10, 27.03.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului 5/2024 pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului 67/2023 privind instituirea unei masuri cu caracter temporar de combatere a cresterii excesive a preturilor la…
Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitarii adaosului comercial la alimentele de baza pana la finalul anului 2024 / Lista de alimente pentru care e aplicata masura
15:55, 27.03.2024 - Conform actului nromativ „prezenta ordonanta de urgenta se aplica pana la data de 31 decembrie 2024”. Social-democratii au transmis, intr-un comunicat de presa, ca „decizia PSD vine in urma numarului mare de solicitari din partea cetatenilor pentru mentinerea limitarii adaosului comercial la alimentele…
Marian Rasaliu: „In județul Brașov sunt aproape 147.000 de pensionari carora avem obligația sa le oferim o viața demna”
09:40, 23.03.2024 - PSD iși respecta angajamentul luat in fața cetațenilor inca din prima zi in care Marcel Ciolacu și-a inceput activitatea de premier: ținerea sub control a prețurilor alimentelor de baza atat timp cat este nevoie. Astfel, in ședința de plen a Camerei Deputaților din 19 martie, la inițiativa parlamentarilor…
Mancați carne de piton, nu de vita, porc sau pasare, daca vreți sa salvați planeta
08:15, 15.03.2024 - Dr. Daniel Natusch a mancat o mulțime de pitoni birmani de-a lungul anilor. „Cu riscul de a repeta un clișeu, are un gust asemanator cu cel de pui”, spune el citat de The Times, potrivit g4media.ro. „Treci cuțitul de-a lungul spatelui șarpelui și aproape ca obții un fileu de 4 m lungime. Carne alba…