Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețete din Banat, online, scrise în grai „bănățan”: zupă de găină, cotoroage, plăcintă cu brânză sărată/FOTO

Publicat:

Ce ziceți de niște cotoroage de porc sau de niște zupa ori de placinta cu branza sarata? Va plac produsele tradiționale din Banat? De acum inainte aveți la dispoziție un site unde veți invața sa le preparați. Veți gasi rețete unice, scrise in grai „banațan”… A fost lansat oficial site-ului www.bucatarie.inbanat.ro, portal interactiv, adresat tuturor ... The post Rețete din Banat, online, scrise in grai „banațan”: zupa de gaina, cotoroage, placinta cu branza sarata/FOTO appeared first on deBanat.ro - spune realitatea! .

Citeste articolul mai departe pe debanat.ro…  

Sursa articol: debanat.ro


Stiri pe aceeasi tema

Retete traditionale de Paste: Pasca, nelipsita de pe mesele romanilor

19:45, 27.04.2024 - Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile Pascale, iar asa cum se obisnuieste in casele credinciosilor, bucatele traditionale, ce sunt uzual gatite de priceputele gospodine nu pot lipsi. Alaturi de cozonac si oua incondeiate, se afla pasca, un dulce mult indragit de romani. Reteta traditionala de pasca…

Khachapuri, placinta cu branza din Georgia

14:06, 18.04.2024 - Khachapuri, o paine savuroasa umpluta cu branza, este un fel de mancare emblematic pentru Georgia, apreciat ca o gustare sau o masa completa. Adesea cumparat de la chioșcurile stradale, acesta variaza in forma și conținut, cele mai populare soiuri fiind Imeretian (rotund) și Adjaran (deschis, cu un…

Rețete quiche de primavara – cele mai bune rețete de tarte din legume

09:05, 15.03.2024 - Tarta facuta din legume și aluat, care este cunoscuta sub denumirea de quiche, este unul dintre cele mai indragite preparate culinare. Este ideal pentru consum in orice moment al zilei și poate fi realizat din orice tip de legume preferi. Mai jos iți recomandam cele mai gustoase rețete de quiche. Idei…

Emiterea autorizațiilor de construire trece in mediul online, la Timișoara

13:20, 13.03.2024 - Ca un efect al pornirii superportalului administrativ al Primariei Timișoara, administrația capitalei Banatului marcheaza o noua premiera. Din 29 aprilie 2024, municipalitatea va prelua cereri și va emite autorizațiile de construire online. Cetațenii și firmele care doresc sa construiasca in Timișoara…

Ferma de oi unde se prelucreaza laptele dupa rețete de acum 300 de ani. „Nici macar pentru noi nu ne-a mai ramas branza”

04:50, 03.03.2024 - Familia Cojanu transforma laptele obținut de la oile fermei lor in branza, caș, urda și alte specialitați dupa rețete moștenite din batrani. Pe langa succesul obținut cu preparatele lor, ei iși deschid acum porțile stanei pentru cei mici, sa cunoasca indeaproape vietațile și modul lor de ingrijire.

Simulare Bacalaureat 2024. Calendarul probelor scrise pentru elevii de liceu

15:25, 01.03.2024 - Simularea examenului national de Bacalaureat incepe luni cu proba scrisa de Limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Marti este programata proba scrisa obligatorie a profilului, iar miercuri – proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii. Elevii din…

EXCLUSIV. Dupa scandalul mancarii stricate de la cantina, Academia de Politie da jumatate de milion de euro pe salam, branza și biscuiți

14:30, 08.02.2024 - Dupa scandalul de anul trecut, cand Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a fost inchisa dupa ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentara, instituția face achiziții noi de alimente. Salam, branza de vaci sau biscuiți se regasesc printre produsele pe care Academia de Poliție vrea…

Unde trebuie sa pui branza prea sarata, de fapt. Așa se va desara rapid și va fi buna de mancat

16:10, 07.02.2024 - Daca branza este prea sarata pentru preferințele tale, exista o metoda interesanta prin care ii poți schimba gustul. Acest truc te va scapa imediat de excesul de sare și rezultatul va fi un aliment perfect. Iata tot ce trebuie sa faca daca branza are un gust mult prea intens. Cum scapi de gustul sarat…


Ce parere ai despre aceasta stire?