Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETĂ veche de sute de ani, considerată și azi DELICATESĂ: Omletă cu intestine de miel și ceapă verde

Publicat:

Rețeta este una foarte veche, dar este considerata și astazi o delicatesa. Satenii din zona Timișului pregatesc ei intestinele de miel, dar mai nou, acestea se gasesc deja curațate in magazine.

''Se iau intestinele de la un miel și se spala foarte bine, in interior, fie prin introducerea unui furtun cu jet fluent de apa rece prin el, fie le putem pune direct la robinet și lasam sa treaca apa prin fiecare intestin; le mai putem și scurta. Dupa ce vedem ca sunt curate, le taiem pe lungime, desfacandu-le practic și continuam sa le mai spalam sub jet puternic de apa rece. Apoi, le lasam

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sa adaugi la final in salata de vinete, in loc de maioneza. Ingredientul special care o face mult mai buna, gustul te va cuceri pe loc

17:05, 10.06.2024 - Salata de vinete este un preparat foarte delicios și sanatos care rareori lipsește de pe mesele noastre. Este foarte ușor de gatit, dar maioneza este un ingredient care nu este pe placul tuturor. Din fericire, poate fi inlocuit. Aflați in randurile urmatoare cu ce. Rețeta salata de vinete fara maioneza…

Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, roșii și marar. Rețeta, in doar cațiva pași simpli

10:21, 23.05.2024 - Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 caței de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare și piper dupa gustCum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, roșii și mararSpala…

Ceapa verde la sticla. Rețeta cu care nu dai greș pe timp de iarna

16:55, 20.05.2024 - Aveți nevoie de ceapa verde și de una sau mai multe sticle de plastic de tip PET, de preferința cu gura larga.1. Curațați și spalați foarte bine ceapa verde și lasați-o puțin sa se scurga.2. Taiați ceapa marunt sau in felii, așa cum obișnuiți sa o utilizați in mancarurile dumneavoastre.3. Transferați…

Rețeta originala de mici, veche de 100 de ani. Ingredientul surpriza care face toata diferența

21:40, 30.04.2024 - Micii sunt unul dintre preparatele pentru care țara noastra este celebra. Deși toata lumea in consuma, puțini sunt cei care știu cum se prepara corect, ca pe vremuri, și ce conțin, de fapt, aceștia. Se folosește un ingredient special, care le da un gust special și face diferența. Cea mai buna rețeta…

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

12:36, 29.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Ciorba de urzici cu franjuri de oua, mai gustoasa și mai consistenta

20:55, 01.04.2024 - Este o rețeta mult mai gustoasa și mai consistenta, datorita adaosului de oua sub forma de franjuri. Acestea utilizeaza foarte des in rețetele de ciorba, atunci cand se renunța la fidea sau la orez. Ofera ciorbelor și savoare, dar și aspect apetisant. In plus, combinația de urzici cu oua este una foarte…

Rețeta de placinta vegana cu legume. Trebuie sa incerci aceasta delicatesa in timpul postului

00:05, 30.03.2024 - Placinta vegana cu legume este un preaprat de care poți sa te bucuri atat pe timpul postului, cat și in timpul anului, mai ales daca vrei sa pierzi cateva kilograme in plus. Este delicioasa, se gatește repede și trebuie neaparat sa o incerci! Prietenii și familia ta o vor adora!

Rețeta vedeta a acestei primaveri: Turte cu ceapa verde

09:46, 20.03.2024 - Știți acele gustari din care, odata ce le-ați incercat, va este greu sa va mai opriți? Exact așa sunt aceste turte cu ceapa verde: crocante, dar ușor de mestecat in același timp, foarte aromate, sarate atat cat sa-ți dorești sa-ți umezești buzele intr-un


Ce parere ai despre aceasta stire?