Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Republica Moldova rămâne al doilea cel mai afectat stat, după Ucraina, ca urmare a războiului declanşat de Rusia

Publicat:

ramane al doilea cel mai afectat stat, dupa Ucraina, ca urmare a razboiului declansat de Rusia. Asta o spun atat oficialitati de la Chisinau, cat si de la Bruxelles. In primele luni de razboi, a trecut printr-o puternica criza economica si energetica, iar pe parcursul anului 2023 a fost si continua sa fie, asa cum remarca analistii politici, tinta unui razboi hibrid purtat de Moscova impotriva autoritatilor proeuropene de la Chisinau. Are mai multe informatii colegul nostru de la , : Razboiul din Ucraina a afectat

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Relatiile dintre Rusia si NATO se inrautatesc. Toate canalele de dialog au ajuns la un nivel „critic zero”

10:35, 04.04.2024 - Relațiile dintre Rusia și NATO se inrautațesc, dar Moscova nu are intenția de a intra intr-un conflict cu o țara NATO, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Alexander Grusko, intr-un interviu publicat joi de agentia RIA si citat de Reuters.In contextul marcarii a 75 de ani de la fondarea Aliantei…

Victor Parlicov: Datorita sincronizarii sistemului energetic cu rețeaua europeana, Rusia și regiunea transnistreana și-au pierdut instrumentele de șantaj

10:25, 26.03.2024 - Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, a declarat intr-un interviu acordat portalului Deutche Welle ca Republica Moldova a putut primi energie din partea Romaniei, stat membru al UE, printr-o conexiune care era disponibila din punct de vedere tehnic, dar care nu era funcționala,…

Ministrul roman de Externe, despre alegerile din Rusia: „Nu-i nimic de comentat! Nu au fost corecte”

22:40, 18.03.2024 - "In legatura cu alegerile prezidențiale din Rusia, nu este nevoie sa le comentez. Știm cu toții ca acestea nu au fost nici corecte, nici democratice, nici libere. Romania condamna organizarea alegerilor in teritoriile anexate ilegal din Ucraina, dar și din Republica Moldova, Transnistria, Georgia, Osetia…

Reacția Rusiei dupa ce Papa Francisc a indemnat Ucraina la negocieri: 'Occidentul sa recunoasca faptul ca a greșit'

15:25, 11.03.2024 - Rusia considera ca indemnul Papei Francisc la discutii cu Moscova pentru a pune capat razboiului din Ucraina a fost un apel adresat aliatilor occidentali ai Kievului de a renunta la ambitia de a invinge Rusia si de a recunoaste greseala Occidentului in razboiul din Ucraina, a relatat agentia italiana…

Ministrul german de externe despre acțiunile recente din Republica Moldova: Sunt similare cu cele de la inceputul razboiului Rusia - Ucraina

09:51, 01.03.2024 - Ministrul german de externe Annalena Baerbock considera ca evolutiile recente din Republica Moldova le reflecta pe cele de la inceputul conflictului dintre Ucraina si Rusia din urma cu cativa ani, cand Moscova a anexat ilegal peninsula Crimeea, scrie digi24.ro .

Acțiunile recente din Republica Moldova sunt similare cu cele de la inceputul razboiului Rusia - Ucraina (ministrul german de externe)

08:51, 01.03.2024 - Ministrul german de externe Annalena Baerbock considera ca evolutiile recente din Republica Moldova le reflecta pe cele de la inceputul conflictului dintre Ucraina si Rusia din urma cu cativa ani, cand Moscova a anexat ilegal peninsula Crimeea, informeaza dpa, preluat de Agerpres.

Secretarul general al NATO. „Trebuie sa ne pregatim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani”

05:55, 11.02.2024 - Declarații sumbre. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a chemat pe europeni sa-si mareasca productia de arme pentru a creste livrarile catre Ucraina si preveni o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”, intr-un interviu acordat sambata presei germane, citat de AFP. La mai…

Trei aliati din NATO au semnat un acord pentru accelerarea desfasurarilor militare pe flancul estic

19:40, 31.01.2024 - Germania, Olanda si Polonia au semnat marti un acord menit sa reduca birocratia care impiedica deplasarea transfrontaliera rapida a trupelor si armelor de-a lungul unuia dintre principalele coridoare ce duc de la Marea Nordului la flancul estic al NATO, relateaza Reuters. Ca urmare a invaziei Rusiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?