Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Răutatea îmbătrâneşte creierul

Publicat:

Ostilitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti manifestate in tinerete diminueaza facultatile cognitive. In timp, situatia se agraveaza, avertizeaza neurologii. Studiul a fost efectuat de Universitatea din Geneva pe 3.000 de persoane care la inceputul cercetarii aveau varsta de 25 de ani, in medie. Un chestionar initial a evidentiat trasaturile de personalitate acel participantilor, trasaturi care au fost reevaluate periodic, potrivit neurology.org, citat de adevarul.ro. Dupa un sfert de secol, participantii la studiu au fost testati pentru a determina abilitatile lor cognitive, in…

Citeste articolul mai departe pe covasnamedia.ro…  

Sursa articol: covasnamedia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Locurile de munca mai puțin solicitante, din punct de vedere mental, dezvolta un risc ridicat in apariția demenței

11:06, 18.04.2024 - Cercetatorii au descoperit ca, cu cat oamenii isi folosesc mai mult creierul la locul de munca, cu atat mai bine par sa fie protejati impotriva problemelor de gandire si de memorie care apar odata cu inaintarea in varsta, potrivit The Guardian. Persoanele cu locuri de munca de rutina si repetitiva…

In 2050, in UE vor trai peste 500.000 de persoane mai varstnice de 100 de ani

16:15, 16.04.2024 - Conform Eurostat, numarul de persoane care traiesc in UE cu varsta de peste 100 de ani este prevazut sa creasca la peste 500.000 pana in 2050? Cercetatorii au constatat ca persoanele de peste 100 de ani sunt foarte active, fac zilnic exerciții fizice, iși mențin hobby-uri zilnice și lucreaza mai mult…

Zelenski scade varsta de mobilizare militara de la 27 la 25 de ani. Armata Ucrainei duce lipsa de oameni

20:40, 02.04.2024 - Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marti un proiect de lege pentru reducerea varstei de mobilizare militara de la 27 la 25 de ani, in conditiile in care fortele armate raman fara oameni in fata invaziei ruse.

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Groaza din caminele de la Grozavești: Invazie de ploșnițe, gandaci și șoareci, igrasia este la ea acasa. Universitatea din București ridica din umeri

17:30, 14.02.2024 - Cazul caminelor de la Grozavești, administrate de prestigioasa Universitate din București, a devenit un exemplu dezolant al neglijenței și indiferenței fața de condițiile de trai ale studenților.Intr-o perioada in care educația ar trebui sa fie prioritara și sa ofere un mediu propice dezvoltarii academice…


Ce parere ai despre aceasta stire?