Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Puțini români știu asta! De ce crește suprafața României

Publicat:

Intr-un top condus detașat de Rusia, Romania este pe locul 81 in lume in topul țarilor daca se ia in calcul suprafața. Cu o suprafața de 238.397 kilometri patrați, Romania are mari șanse ca in cateva sute de ani sa depașeasca Ghana, de pe poziția 80. De ce crește suprafața țarii noastre? se modifica in timp, sub efectul schimbarii cursului Dunarii sau cursurilor raurilor care reprezinta frontiere cu statele vecine (Prut, Tisa, Mures) si mai ales pe tarmul – unde suprafata creste ca efect al depunerilor aluviunilor Dunarii si scade ca urmare a eroziunii, mai ales…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

‘Daca rușii ocupa Odesa, Romania nu ar avea suficiente forțe sa se apere de rachetele Rusiei’

10:51, 28.05.2024 - Generalul-locotenent (r) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane stationate in Europa, a explicat luni, intr-un interviu la Antena 3, riscurile pentru Romania si Republica Moldova daca rusii ajung sa ocupe Odesa. „Daca rușii reușesc cumva sa ocupe Odesa, asta va insemna ca Statele…

Nicolae Ciuca: Romania susține deschis Republica Moldova și Ucraina in aspirațiile lor europene

13:01, 23.05.2024 -  "In regiunea Marii Negre, Ucraina lupta pentru democratie si libertate, pentru apararea lumii bazata pe reguli si a securitatii noastre, a tuturor. Aderarea Ucrainei si Republicii Moldova la UE face parte dintr-un proces mai larg de transformare a regiunii Marii Negre intr-un spatiu al securitatii…

Ana Maria Pacuraru: Rolul strategic al Turciei in energie, securitatea regionala și parteneriatele economice: Un interviu cu un jurnalist de mare anvergura

09:31, 20.05.2024 - Cu accesul nou dobandit la surse abundente de gaze, Turcia se confrunta cu o decizie strategica: ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea unei industrii chimice extinse sau sa prioritizeze comercializarea gazului importat in țara? Raspunsul ar putea rezida intr-o abordare echilibrata, valorificand…

Raport CSAT: Romania se teme de sabotarea transporturilor militare catre Ucraina si de infiltrarea spionilor rusi printre refugiati

00:55, 18.04.2024 - Raportul de activitate pe anul 2023 al Consiliului Suprem de Aparare a Țarii (CSAT) indica drept principale amenințari la adresa securitații naționale activitațile Rusiei in țarile din flancul estic al NATO, precum incercari de infiltrare a instituțiilor din domeniul apararii și securitații, atacuri…

Secretarul adjunct NATO: „Nu exista pericolul ca Rusia sa atace Romania”

00:01, 08.04.2024 - Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoana a fost intrebat, duminica, la un post TV, daca exista evaluari cu privire la scenariul ca Vladimir Putin ar putea ataca un stat membru NATO, nu neaparat acum, ci intr-un orizont de cativa ani.   “Trebuie sa spunem un lucru, ca Federatia Rusa si-a reconstituit…

Rusia amenința Romania și spune ca monitorizeaza Baza Kogalniceanu: Intarirea NATO in Europa de est e provocatoare

11:25, 28.03.2024 - Activitațile NATO in Europa de Est și regiunea Marii Negre au ca scop pregatirea unui posibil conflict cu Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenția de presa rusa. Ministerul condus de Serghei Lavrov da exemplul modernizarea bazei Mihail Kogalniceanu și spune ca va „monitoriza acțiunile…

BREAKING Iohannis intra in cursa pentru sefia NATO

17:25, 12.03.2024 - UPDATE Presedintele Klaus Iohannis a anunțat ca intra in cursa pentru sefia NATO. „In urma cu douazeci de ani, drapelul Romaniei a fost arborat pentru prima data la sediul NATO de la Bruxelles, marcand ultimul pas in aderarea țarii noastre la Alianța Nord-Atlantica. Sunt doua decenii de cand Romania…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…


Ce parere ai despre aceasta stire?