Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pulsul crescut tripleaza riscul de deces prematur. Care sunt valorile normale si cum iti poti masura singur ritmul cardiac

Publicat:

Monitorizarea batailor inimii este una dintre investigatiile fundamentale in descoperirea unei afectiuni cardiace, afirma medicii.
Simpla masurare a pulsului o data pe luna poate ajuta la prevenirea decesului prin accident vascular cerebral (AVC), potrivit specialistilor americani din cadrul a .
Un ritm cardiac marit in starea de repaus poate creste riscul decesului prematur chiar si in cazul persoanelor sanatoase, avertizeaza cercetatorii.
In situatia in care pulsul creste anormal in starea de repaus, &"bolnavul simte bataile

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Cum ne afecteaza stresul sanatatea cardiovasculara

16:06, 28.03.2024 - Stresul este nelipsit din viața noastra și, din pacate, iși lasa adesea amprenta pe sanatatea noastra, afectand inclusiv sanatatea cardiovasculara. Nivelul crescut de cortizol, hormonul secretat de organismul nostru drept raspuns la stres, poate crește semnificativ riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.…

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice

17:25, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie.

Ce se intampla in organism daca bei lapte zilnic. Are un efect nebanuit daca ai aceasta problema de sanatate

19:40, 10.03.2024 - Laptele este o opțiune mai buna decat alte lichide daca dorești sa reduci caloriile. O cana de lapte integral are in jur de 150 de calorii, 8 grame de proteine și 8 grame de grasime (din care 4 grame de grasimi saturate). Daca incerci sa reduci din gramele de grasimi, ai putea opta pentru o cana de…

Salariile angajaților din agențiile și centrele IMM vor crește la nivelul celor din Ministerul Economiei

18:25, 28.02.2024 - Salariile angajaților din agențiile și centrele IMM vor crește la nivelul celor din Ministerul Economiei, potrivit unui proiect de ordonanța de urgența care ar putea fi adoptat de Guvern, miercuri.


Ce parere ai despre aceasta stire?