Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Proprietatile terapeutice ale pastarnacului. Uz intern si extern

Publicat:

Pastarnacul
Planta bianuala, legumicola, intalnit in flora spontana dar si cultivata la noi in tara. Radacina este tuberizata si pivotanta, tulpina inalta si ramificata iar frunzele penat-sectate. Florile sunt galbene, sub forma de umbrela, compusa. Pastarnacul infloreste in a doua parte a verii, in lunile iulie si august. Fructele sunt dicariopse cu margini aripate. In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacinile si frunzele
Planta contine saruri minerale (in special potasiu), uleiuri volatile, vitaminele a, B1, B2, C, celuloza, proteine, grasimi, glucide solubile, 

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comoara din natura: 7 plante medicinale care se recolteaza in luna mai: proprietațile lor terapeutice sunt uimitoare

12:50, 15.05.2024 - Natura ne ofera o varietate de plante cu proprietați terapeutice care pot fi culese și utilizate pentru diverse tratamente și remedii naturale. Iata care sunt cele 7 plante medicinale care se recolteaza in luna mai:1. Papadia  Papadia este o planta extrem de valoroasa datorita proprietaților sale detoxifiante…

TRATAMENTE NATURISTE Descopera proprietațile terapeutice și cosmetice ale liliacului

20:55, 05.05.2024 - Liliacul, cunoscut pentru parfumul sau imbietor, ofera beneficii terapeutice și cosmetice remarcabile, fiind utilizat sub forme variate pentru tratarea diverselor afecțiuni și ingrijirea pielii. The post TRATAMENTE NATURISTE Descopera proprietațile terapeutice și cosmetice ale liliacului first appeared…

SANZIENE Proprietațile terapeutice și cosmetice ale florilor de sanziene

10:20, 30.04.2024 - Florile de sanziene, cunoscute pentru proprietațile lor medicinale și cosmetice, sunt folosite in tratamente tradiționale pentru imbunatațirea sanatații și frumuseții, avand beneficii interne și externe semnificative. The post SANZIENE Proprietațile terapeutice și cosmetice ale florilor de sanziene…

Razboi extern pentru a acoperi un razboi intern: Iranul ar fi folosit atacul asupra Israelului pentru a masca reprimarea opoziției

15:05, 23.04.2024 - In aceeași zi in care Iranul a lansat primul sau atac direct asupra Israelului, a inceput intr-o confruntare mai puțin remarcata acasa, ordonand poliției din mai multe orașe sa iasa in strada pentru a aresta femei acuzate ca incalca codul sau vestimentar islamic strict, noteaza Times of Israel.

Juriul iUmor a amuțit in fața unui numar spectaculos de magie prezentat de doi artiști ucrainieni Cheloo, in picioare pe intreaga durata a momentului de jurizare

18:20, 29.02.2024 - iUmor – Alege comedia sezonul 16 aduce, și in cel de-al treilea episod al noului sezon,  in fața juraților și a telespectatorilor, numere și momente artistice spectaculoase, de la 20.00, la Antena 1 si pe AntenaPLAY.

Ce se intampla daca stropești florile din ghiveci cu oțet. Trucul pe care nu-l știai

16:40, 21.02.2024 - Florile din ghiveci trebuie intreținute pentru a-și capata culoarea și prosperitatea. Un truc de care mulți nu știu este udarea plantelor cu oțet. Ce beneficii are oțetul pentru plante, aflați in randurile urmatoare. De ce este bine sa stropești florile din ghiveci cu oțet Oțetul nu este util doar pentru…

Doua mașini inghițite de asfalt, dupa ce o strada s-a prabușit in Italia. Intreaga zona a fost evacuata

15:41, 21.02.2024 - Evenimentul a avut loc in jurul orei cinci dimineața, cand o imensa groapa s-a deschis in mijlocul strazii. Prima victima a fost un șofer și partenerul sau care circulau prin zona și a caror mașina a fost inghițita de asfaltul care a cedat sub greutatea sa. Din fericire, cei doi ocupanți ai vehiculului…

Baile Sarate Turda atunci…și acum!

12:51, 19.02.2024 - Turda este plina de atracții turistice. Baile Sarate au fost intotdeauna un reper important in acest sens. O fotografie veche de prin 1930 arata ca turdenii cunoșteau proprietațile terapeutice ale lacurilor de aici și implicit ale apei de imbaiere. Erau frecventate in sezonul estival, pana in toamna…


Ce parere ai despre aceasta stire?