Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Progrese în descifrarea “codului” creierului pentru depresie

Publicat:

Depresia clinica este o afectiune psihiatrica frecventa, cu consecinte adesea devastatoare. Tratamentul depresiei este complicat de eterogenitatea ridicata si de complexitatea notabila a bolii. Sunt disponibile medicamente pentru tratarea depresiei, dar o treime dintre pacienti nu raspund la aceste tratamente medicamentoase de prima linie. Alte tratamente, cum ar fi stimularea cerebrala profunda (DBS), pot oferi pacientilor o ameliorare substantiala, dar rezultatele de pana acum au fost inconsistente. Pentru dezvoltarea unor tratamente mai personalizate si a unor rezultate mai bune este necesara…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Bronsiolita: Un tratament preventiv are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare (studiu american)

00:50, 11.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat joi autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP. Tratamentul in cauza, Nirsevimab,…

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

15:36, 28.02.2024 - Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…

Studiu: Lupii mutanți din Cernobil par sa fi dezvoltat o rezistența la cancer. Cum ajuta descoperirea lupta impotriva maladiei secolului

15:46, 10.02.2024 - Lupii mutanti care umbla pe strazile pustii din Cernobil par sa fi dezvoltat rezistenta la cancer - ceea ce creste sperantele ca oamenii de stiinta vor descoperi in cele din urma cum pot sa lupte impotriva acestei boli la oameni, relateaza SkyNews, potrivit News.ro.In urma exploziei reactorului nuclear…

Exista febra depresiei? Cercetatorii au descoperit o legatura intre temperatura corporala si tulburarea afectiva

13:05, 10.02.2024 - Hidromasajul sau sauna ar putea reduce depresia, sustin cercetatorii americani, dupa ce un studiu condus de Universitatea California San Francisco a aratat o corelatie intre temperatura corporala si depresie. Cum se explica aceasta legatura si de ce e mai bine sa incalzim corpul pentru a reduce simptomele?Persoanele…


Ce parere ai despre aceasta stire?