Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Programul Lunii Francofoniei 2014

Publicat:

Cuvantul francofonie a fost folosit pentru prima data in jurul anului 1880, de catre geograful francez OnesimeReclus pentru a desemna ansamblul persoanelor și țarilor vorbitoare de franceza. De atunci, acest cuvant este folosit cu minuscula pentru a desemna vorbitorii de franceza și cu majuscula pentru a aminti de instituțiile care se ocupa cu relațiile dintre țarile francofone. Limba franceza și valorile solidaritații și ale dialogului intre culturi sunt celebrate in lumea intreaga pe 20 martie, vorbim astfel de Ziua internaționala a Francofoniei. Mii de evenimente sunt organizate in fiecare…

Citeste articolul mai departe pe islive.ro…  

Sursa articol: islive.ro


Stiri pe aceeasi tema

”Primavara inovarii in francofonie (PIF)”. Stagiu de formare a profesorilor de limba franceza la USV. Au participat peste 70 de profesori Suceava, Botoșani, Neamt si Iasi

17:31, 13.05.2024 - Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit, in perioada 10-11 mai 2024, a VII-a editie a stagiului de formare a profesorilor de limba franceza, cunoscut sub numele de  „Printemps de l’Innovation du Francais” (PIF). Tema acestei editii a fost Nouvelles pratiques de classe et enseignement du…

Elevii din Alba, rezultate deosebite la faza naționala a olimpiadei de limba franceza: Locul III pentru Dumitru Philip de la HCC Alba Iulia. Cine a obținut mențiune

16:30, 04.05.2024 - Elevii din Alba, rezultate deosebite la faza naționala a olimpiadei de limba franceza: Locul III pentru Dumitru Philip de la HCC Alba Iulia. Cine a obținut mențiune Elevii din Alba, rezultate deosebite la faza naționala a olimpiadei de limba franceza: Locul III pentru Dumitru Philip de la HCC Alba Iulia.…

Cuvantul din limba romana care, daca e pronunțat corect, e greșit și daca e pronunțat greșit e corect. 99% dintre romani nu-l știu

17:25, 30.04.2024 - Limba romana este plina de surprize și tot felul de reguli care ne pun in dificultate. Este interesant ori de cate ori invațam ceva nou, chiar daca suntem vorbitori nativi. Astazi vom afla care este cuvantul care, daca e pronunțat corect, e greșit și daca e pronunțat greșit e corect. Intrebarea care…

Cuvantul din limba romana care da mari batai de cap. Cei mai mulți habar nu au ce inseamna

13:45, 18.04.2024 - Știi ce inseamna verbul „a abhora”? Este cuvantul din limba romana pe care mulți conaționali nu știu cum și cand sa il foloseasca, fiindca nu ii cunosc sensul. Ce explicații gasim in dicționare. Relația dintre societate și limba Limba nu este doar o cale de a comunica, ci și o componenta a culturii…

Orasul Iași a fost gazda primului eveniment regional Carpathian Single Malt Whisky din 2024

18:01, 16.03.2024 - Primul whisky single malt din Romania, Carpathian Single Malt Whisky, produs de Alexandrion Group, și-a continuat turul regional inceput anul trecut, organizand primul eveniment din 2024 in orașul Iași, cel mai important centru economic și cultural din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai vechi…

Cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Mulți il folosesc, dar este mereu in top

18:45, 14.03.2024 - O radiografie cu rezultate neașteptate a dezvaluit care este cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Cu toate ca nu este vorba de un termen de specialitate sau unul intrat recent in vocabular, fiind folosit de oameni foarte des, apare mereu in topul cautarilor. Un…

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Dumitru Pulbere: Curtea Constituționala și-a depașit atribuțiile

13:50, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…


Ce parere ai despre aceasta stire?