Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prof. dr. Carmen Bunu-Panaitescu: Alergia la ambrozie, „o problemă a adulţilor, dar a început să se manifeste şi la copii”

Publicat:

In prezent, un numar foarte mare de persoane sunt alergice la ambrozie, ingrijorator fiind ca aceasta problema nu mai este doar a adulților, ci și a copiilor chiar de un an, avertizeaza prof. dr. Carmen Bunu-Panaitescu, președintele Societații Romane de Alergologie și . „Problema ambroziei este atat de grava incat, in urma cu cativa ani, s-a dat si o lege de combatere a acestei buruieni insa, din pacate, ea nu mai poate fi eradicata. Daca s-ar urma masurile de bun simt ale raspandirii acestei plante, am putea spune doar ca o controlam. Important este ca acesti mii si mii de pacienti…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum depistam și tratam alergiile de primavara. Aproape jumatate dintre romani sufera de o forma de alergie

23:26, 10.04.2024 - A inceput sezonul alergiilor, și mulți dintre noi confundam simptomele cu cele ale unei raceli, avertizeaza medicii. Oficial, 8 milioane de romani au cel puțin o forma de alergie, arata datele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica.

1 din 4 adulți din Romania sufera de o forma de alergie, iar 1 din 3 copii sufera de rinita alergica. Imunoterapia cu alergen este singura terapie viabila

16:40, 06.04.2024 - In plin sezon al alergiilor de primavara, Societatea Romana de Alergologie și Imunologie Clinica (SRAIC) aduce in discuție importanța accesului la tratamente cu un grad ridicat de eficiența deoarece povara generata de bolile alergice la nivel mondial a crescut in ultimele decenii din cauza factorilor…

”Marea problema” descoperita de Ciolacu

16:25, 03.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, ca Romania nu poate suporta un sistem bugetar precum cel in care suntem acum, spunand ca avem foarte multi ordonatori de credite principali si tertiari, 16.000, cei mai multi din toata Europa, daca nu din lume, iar prin restructurare incep sa dispara. ”Toata…

Marcel Ciolacu: Am consumat vreo 20% din primele tranșe PNRR, nu se pune problema sa ramanem fara bani (video)

11:25, 02.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, la sediul PSD, ca nu se pune problema opririi de catre Comisia Europeana a fondurilor PNRR destinate Romaniei. „Avem din tranșa 1 și 2 consumate pana acum vreo 20%, deci nu se pune problema ca Romania ramane fara bani. Așteptam un raport și pe urma vom face…

Crește numarul de stații unde pot fi incarcate mașinile, insa costa. Majoritatea stațiilor funcționau gratuit pana recent

13:30, 25.03.2024 - Problema reala in Romania este ca, deși Comisia Europeana impune standarde pentru infrastructura publica de incarcare, majoritatea punctelor de alimentare din țara noastra sunt inca vechi, instabile și lipsite de putere, pe langa faptul ca ne aflam pe ultimele locuri din blocul comunitar cand vine vorba…

Turnul-efemer din Timișoara, in competiția pentru mai important premiu de arhitectura al Uniunii Europene FOTO

23:50, 27.02.2024 - Pepiniera – 1306 plante, instalația verde-urbana care a fost prezenta in centrul Timișoarei, pe parcursul anului 2023, a ramas la nominalizarea pe lista scurta a premiului Mies van der Rohe oferit de Uniunea Europeana. Singurul proiect din Romania nu a prins finala de șapte.

Prof.univ.dr. Doina Pleșca despre asaltul virusurilor asupra bebelușilor

12:36, 10.02.2024 - Prof. univ. dr. Doina Pleșca considera ca este un asalt al virusurilor asupra bebelușilor. ”Virusurile se afla intr-o competiție”, referindu-se la virusul sincițial respirator, dar și la virusul gripal și Sars-Cov.2, in cazul bebelușilor. „La acest moment virusurile se afla intr-o competiție. Intr-adevar,…

”A crescut incidenta cancerului la nou-nascut”, semnaleaza medicul Catalin Cirstoveanu

19:35, 07.02.2024 - ”A crescut incidența cancerului la nou-nascut”, care se adauga la numarul mare al bebelușilor veniți pe lume cu malformații cardiace, semnaleaza medicul Catalin Cirstoveanu. ”E evident lucrul asta. Inainte aveam un cancer la un nou-nascut o data la 5 ani. Ne uitam, ne  minunam, dar acum avem mai multe…


Ce parere ai despre aceasta stire?