Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Principiul vaselor comunicante – ce este și la ce folosește

Publicat:

Ramura fizicii care studiaza mișcarea fluidelor se numește Hidrodinamica, in timp ce studiul lichidelor in stare de echilibru poarta denumirea de Hidrostatica. Un lichid se afla in echilibru atunci cand fiecare portiune de lichid este in repaus. Unul dintre pionierii in acest domeniu a fost fizicianul (1623 – 1662). In urma studiilor si a experimentelor pe care le-a efectuat, omul de știința francez avea sa formuleze in prima jumatate a secolului al XVII-lea principiul care astazi ii poarta numele. Cuprins: Cine a fost ? Cum a demonstrat principiul vaselor

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Afacerile din industrie, in crestere cu 5,4% in primele doua luni ale acestui an

11:50, 17.04.2024 - Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% in termeni nominali, in primele doua luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2023, datorita avansului inregistrat in industria prelucratoare (+7,1%), informeaza miercuri Institutul National de Statistica (INS). In perioada analizata, industria…

Un laureat al premiului Nobel, cunoscut ca parintele 'particulei lui Dumnezeu', a murit

21:50, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 2013 pentru lucrarile sale cu privire la ”bosonul lui Higgs”, o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a murit luni la varsta de 94 de ani, anunta marti Universitatea din Edinburgh,…

Fiul cel mare al fostului președinte francez Charles de Gaulle a murit la 102 ani

10:35, 13.03.2024 - Amiralul Philippe de Gaulle, fiul cel mare al generalului Charles de Gaulle, a murit la 102 ani la Paris, a anunțat miercuri, 13 martie, AFP, preluata de news.ro.„A murit in noaptea de marti spre miercuri la Institution Nationale des Invalides, unde se afla de doi ani”, a spus fiul sau, Yves de Gaulle.„Salutam…

Loredana Toma, lupta cu depresia și durerea fizica: „Mi-a fost greu, dar tot prin antrenament am reușit sa trec peste”

11:21, 29.02.2024 - Loredana Toma, 28 de ani, cea mai buna halterofila din Romania, se pregatește pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde, neoficial, sportiva de la Rapid e calificata, dupa ce a caștigat doua medalii de aur la Campionatele Europene de la Sofia. ...

Ce inseamna pentru București apariția troleibuzelor Solaris

08:20, 19.02.2024 - Primele șase troleibuze Solaris, din cele 100 achiziționate de Primaria Municipiului București, au intrat in circulație pe strazile Capitalei in weekend-ul trecut. Acesta circula pe linia 93 – de la Valea Argeșului pana la Gara de Nord, iar de luni alte 9 mijloace de transport noi vor intra și pe linia…

Bursele europene au inchis marti in scadere, din cauza inflatiei peste asteptari din SUA

06:55, 14.02.2024 - Indicele paneuropean Stoxx 600 a incheiat sesiunea in scadere cu 1%, continuand evolutia descendenta din ziua anterioara. Pierderile au fost conduse de un declin de 27% al sectorului tehnologic, in timp ce actiunile din serviciile financiare au pierdut 1,7%. Pierderile s-au adancit dupa ce noi date…

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia au caștigat trofeul Concursului de matematica, fizica și informatica ”Octav Onicescu”

19:35, 12.02.2024 - Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia au caștigat trofeul Concursului de matematica, fizica și informatica ”Octav Onicescu” Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au caștigat trofeul Concursului Județean Interdisciplinar de Matematica, Fizica și Informatica „Octav Onicescu”.…

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, caștigatori ai Concursului Județean Interdisciplinar „Octav Onicescu”

19:25, 12.02.2024 - Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au obținut cinci Premii, trei Mențiuni și trei Premii speciale la cea de-a treia ediție a Concursului Județean Interdisciplinar de Matematica, Fizica și Informatica „Octav Onicescu”. Datorita punctajelor obținute, cupa transmisibila a concursului…


Ce parere ai despre aceasta stire?