Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul reactor nuclear mic din România va fi pus în funcțiune în 2029. Costurile încă nu sunt cunoscute

Publicat:

Primul reactor nuclear modular mic din Romania va fi pus in funcțiune peste șase ani la Doicești, iar centrala va avea o capacitate totala instalata de 462 MW, a declarat vineri Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite in Romania. Anterior, autoritațile romane anunțasera ca țara noastra va fi prima din lume unde va fi instalat un astfel de reactor, termenul avansat fiind 2027.Declarațiile lui Kavalec au fost facute in cadrul evenimentului de deschidere a Centrului de Explorare a Energiei (E2) din cadrul Politehnicii București, in cadrul caruia a fost inaugurat un simulator de comanda al reactoarelor

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Burduja spune de ce vor scadea prețurile la energie

11:45, 29.04.2024 -  Prețurile la energie ar putea sa scada pentru romani și Romania ar putea sa devina un exportator de energie in viitorul apropiat, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acest lucru ar avea un dublu impact, afirmand țara noastra ca lider regional. Declarațiile au fost facute in cadrul summitului…

Proiectul reactoarelor modulare mici de la Doicești, blocat de Ministerul Energiei in Adunarea acționarilor Nuclearelectrica

18:45, 19.04.2024 - Ministerul Energiei susține sau blocheaza proiectul SMR de la Doicești?  „Avem nevoie de o viziune calibrata și integrata asupra proiectului”, au declarat reprezentanții ME dupa ce, in ședința AGOA a Nuclearelectrica, au blocat toate punctele pe care tot ministerul le-a propus. Proiectul reactoarelor…

De ce proiectul minireactoarelor nucleare din SUA a fost abandonat, dar continua in Romania? Explicațiile investitorului privat de la Doicești

12:46, 28.02.2024 - Primul proiect al minireactoarelor nucleare (SMR) americane NuScale ar fi trebuit implementat in Statele Unite, insa acesta a picat, lasand proiectul de la Doicești pe primul loc. Teofil Mureșan, CEO al grupului E-Infra, investitorul privat implicat la Doicești alaturi de Nuclearelectrica, a aratat…

Carmen Dan acuza: Grindeanu a tradat PSD pentru Iohannis. Dezvaluiri incendiare la Realitatea Plus

11:35, 22.02.2024 - Fostul ministru de interne susține ca a avut informații de la SPP ca fostul premier a luat pranzul in acel weekend cu președintele Klaus Iohannis. Declarațiile au fost facute intr-o ediției eveniment a emisiunii Culisele Statului Paralel.Replicile fostului demnitar vin dupa ce Grindeanu a declarat ca…

AFIR a primit peste 1.300 de solicitari pentru surse de energie regenerabile

18:21, 21.02.2024 - Peste 1.340 de solicitari de finantare, in valoare de 262 milioane de euro, au fost depuse prin Schema de ajutor privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si…

Investiții de 20 de miliarde de euro in infrastructura de transport din Romania. De cand se intampla asta

17:45, 16.02.2024 - Romania va beneficia de investiții de 20 de miliarde de euro in infrastructura de transport, pana in anul 2030. Cel care a vorbit despre asta a fost chiar premierul Marcel Ciolacu, care a spus și cum vor distribuiți banii. Astfel, am aflat ca din cei 20 de miliarde de euro, 13 miliarde vor fi investiți…

Ințelegere pentru construcția reactoarelor nucleare 3 și 4 de la Cernavoda cu doua firme italiene / Compania SACE vrea sa finanțeze proiectele cu un credit de 2 miliarde de euro

13:20, 16.02.2024 - Compania cu capital mjoritar de stat Nuclearelectrica a semnat joi un memorandum de ințelegere cu companiile italiene SACE și Ansaldo Nucleare pentru dezvoltarea și finanțarea proiectelor care prevad retehnologizarea Reactorului 1 al centralei nucleare de la Cernavoda și construcția reactoarelor 3 și…

Prețul construirii reactoarelor. Se vand acțiunile Nuclearelectrica

18:00, 06.02.2024 - Din cei 7 miliarde de dolari necesari pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavoda, peste 5 miliarde dolari vin de la canadieni și americani. Sub ce forma vor veni aceste finanțari, nu se spune clar, cert este insa ca ministrul Energiei a anunțat deja vanzarea unui alt pachet de acțiuni de…


Ce parere ai despre aceasta stire?