Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pretul gazelor pentru populatie va avansa cu un procent de la inceputul anului viitor

Publicat:

Incepand cu anul viitor, pretul gazelor pentru populatie va creste cu un singur procent si nu cu doua, asa cum era stabilit in calendarul de liberalizare asumat fata de FMI. Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), , a explicat acest lucur prin faptul ca Romania importa mai putine gaze.

Iar pentru firme majorarea va fi de doar 1-2%, a spus Havrilet.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa renunte la preturile reglementate la electricitate si gaze, termenul final fiind 2018. Conform acestui calendar, consumatorii vor cumpara anual,…

Citeste articolul mai departe pe econtext.ro…  

Sursa articol: econtext.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

Guvernul va mentine pana in primavara anului viitor plafonarea preturilor la energie electrica si gaze naturale

12:20, 28.03.2024 - Guvernul va mentine pana in primavara anului viitor plafonarea preturilor la energie electrica si gaze naturale, a anuntat premierul Marcel Ciolacu in debutul sedintei Executivului. El a precizat ca in luarea acestei decizii, guvernul a tinut cont de tendinta de reducere a preturilor la nivel european.…

Schimbari majore in tarifele la gaze și electricitate: cum ne vor afecta facturile de la 1 Aprilie?

10:30, 28.03.2024 - Se apropie o veste importanta pentru toți consumatorii de gaze și electricitate din Romania: modificarile in tarifele la aceste servicii intra in vigoare de la 1 aprilie. Cu toate acestea, ce inseamna aceste modificari pentru buzunarele noastre? Sa deducem impreuna. Potrivit anunțului oficial, tarifele…

Romanii, 'loviți' de un nou bir. Taxa de carbon in prețul gazelor vandute clienților casnici

14:45, 20.03.2024 - Potrivit noii directive a Comisiei Europene, furnizorii de gaze vor fi obligați sa includa o taxa de carbon in prețul gazelor vandute clienților casnici. Astfel, din 2027, toți consumatorii de gaze din Romania, inclusiv populația, vor fi afectați de o schimbare majora in politica energetica, scrie…

Guvernul bate in cuie prețul ridicat al energiei

17:20, 12.03.2024 - Romania va cheltui 3 miliarde de euro pentru sectorul eolian și fotovoltaic, ca sa bata in cuie unul dintre cele mai mari prețuri ale energiei din UE. Este vorba despre un preț de referința de circa 450 lei/MWh cu care sectorul regenerabilelor iși va vinde energia produsa pe o perioada de 15 ani. Prețul…

​Prețul electricitații și al gazelor din ofertele pentru consumatorii casnici scade și mai mult in martie / De ce menține Guvernul schema de plafonare?

15:40, 04.03.2024 - Furnizorii de electricitate și gaze au venit la inceputul lunii martie cu mai multe oferte fața de luna trecuta sub plafoanele stabilite de stat. La gaze, spre exemplu, exista companii care furnizeaza la un preț cu 33% mai mic decat cel din plafon. Chiar și așa, Ministerul Energiei insista sa pastreze…

Apare TAXA pe soare 2024. Cei care au panouri fotovoltaice pentru productia de energie vor fi taxați

21:30, 19.02.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) vrea sa introduca asa numita ”taxa pe soare”, sustin reprezentantii Asociatiei Prosumatorilor si a Comunitatilor de Energie din Romania (APCE).”In ciuda asigurarilor din partea Guvernului, ca nu va introduce asa numita „taxa pe soare”,…

Producatorii de electricitate din Romania sunt obligați sa vanda in continuare energie Republicii Moldova la prețul de 450 de lei/MWh, daca li se cere

13:10, 14.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Guvernul prelungește obligativitatea impusa producatorilor romani de a incheia contracte directe pentru vanzarea de energie electrica Moldovei la prețul de 450 de lei/MWh, daca situația o va impune, pe motiv ca Republica Moldova s-ar putea confrunta cu lipsa energiei de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?