Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preşedintele ANT: Numărul donatorilor a scăzut. Fără donatori nu există transplant

Publicat:

Presedintele Agentiei Nationale de Transplant, , spune ca in ultimele sase luni numarul donatorilor de organe a scazut, aceasta problema fiind, insa, la nivelul intregii Europe. Deac a precizat ca in prezent in Romania exista 36 de pacienti care au nevoie de transplant de plaman. “Fara donatori nu exista transplant”, a subliniat , adaugand ca un donator de organe poate salva cinci sau sase vieti, titreaza News.ro. “Pentru noi este important ca dupa seria de transplanturi incepute in 1999, transplant de ficat, de inima, de rinichi si celelalte tesuturi, piele, os, valve cardiace,…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

4.100 de pacienti pe listele de asteptare pentru un transplant de rinichi sau ficat

11:45, 19.04.2024 - 4.100 de pacienti sunt pe listele de asteptare din Romania pentru un transplant de rinichi sau ficat. Anul trecut s-au facut doar 306 transplanturi in Romania. In Spania, lider pe transplanturi in Europa, s-au facut 5.800 de transplanturi de organe anul t

De ce Campionatul European de Fotbal 2024 nu este lozul caștigator pentru economia Germaniei (analiza)

17:56, 06.04.2024 - Publicul va cheltui mult in timpul EURO 2024, dar va economisi in urmatoarele luni. Campionatul European de Fotbal organizat in Germania este unul dintre cele doua evenimente sportive de top cu potențial economic major, care vor avea loc in aceasta vara in Europa, deschizand „drumul” inainte de Olimpiada…

Intalniri majore pentru premierul Ciolacu: Dupa Viktor Orban, urmeaza cancelarul german Olaf Scholz

06:20, 04.04.2024 - Bucureștiul a devenit, in aceste zile, un punct important pe agenda unor politicieni europeni importanți, care au avut intrevederi atat cu președintele Klaus Iohannis, cat și cu premierul Marcel Ciolacu. Daca miercuri premierul Marcel Ciolacu s-a vazut cu omologul maghiar Viktor Orban, sambata, urmeaza…

Cancelarul german Olaf Scholz vine sambata in Romania. Masa rotunda cu reprezentanti ai mediului de afaceri

21:46, 03.04.2024 - La Bucuresti, el va fi primit de premierul Marcel Ciolacu pentru discutii, mentioneaza Cancelaria germana. „Discutiile se vor axa, printre altele, pe chestiuni bilaterale, de securitate si de politica economica”, precizeaza Berlinul.Cancelarul federal va participa apoi la o masa rotunda cu reprezentanti…

Problema fara rezolvare care duce la prabușirea economiei UE: Romania e lider la independența!

03:35, 14.03.2024 - Europa ramane puternic dependenta de importurile de energie chiar si dupa criza energetica, dependenta de Rusia fiind inlocuita cu dependenta de alte tari, arata o analiza realizata de Asociatia Energia Inteligenta (AEI), pe baza datelor Eurostat. Potrivit sursei citate, Romania este tara cea mai…

Anul trecut, Romania a avut cea mai mare scadere din UE a procentului de pacienți care au oferit șpaga personalului medical

21:55, 26.02.2024 - Plațile informale din spitale reprezinta o problema veche in sistemul sanitar public, care plaseaza de mult timp Romania pe primul loc in Uniunea Europeana in clasamentul corupției din sectorul medical. Cu toate acestea, un studiu publicat in 23 februarie in publicația medicala BMJ ofera motive de optimism,…

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana: „Problema securitații economice ar trebui gestionata de catre un oficiu comun intre președinție și guvern”

22:25, 22.02.2024 - Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi, 22 februarie 2024, in cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, ca problema securitații economice ar trebui gestionata de catre „un oficiu comun intre președinție și guvern”. „Toate țarile din Europa și din NATO au gasit o formula…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?