Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prăjitură de post cu gem de prune şi aluat ras

Publicat:

Prajiturile cu aluat ras este deosebita prin aspectul sau diferit de al altor prajituri. Ea merita incercata macar o data, cu atat mai mult pentru ca se prepara usor, rapid si nu necesita ingrediente scumpe. Noi am ales pentru umplutura gemul de prune, dar puteti opta pentru orice gem sau crema doriti.

Prajitura de post cu gem de prune si aluat ras. Ingrediente:

Pentru aluat:

- 60 ml ulei

- 150 g zahar

- 300 g faina

-1 plic praf de copt

- 1 lingura otet

- 1 pliculet zahar vanilat

- un praf de sare

- zeama de la o lamaie

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta rapida pentru prajitura cu iaurt. Gustoasa și ușor de preparat, va incanta chiar și simțurile celor pretențioși

15:50, 30.05.2024 - Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid, incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. In functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata…

Prajitura rasturnata cu fructe – cum se prepara

09:05, 10.05.2024 - Prajiturile cu fructe au o aroma aparte. Au aluat fraged la baza, pufos la interior, iar umplutura bogata de fructe le ofera o savoare nemaipomenita. Iata cateva idei de prajituri cu un decor deosebit datorita modul de pregatire. Prajitura rasturnata cu fructe.Iți recomandam cateva rețete de prajituri…

Pogacele cu cașcaval

09:11, 08.05.2024 - Pogacele sau idei de aperitive pe care poți incerca sa le faci acasa. Mini turte cu umplutura de branza sau cașcaval cu semințe presarate deasupra. Rețeta este foarte ușor de facut, așa ca iata de ce ingrediente ai nevoie.Pogacile sau turtele coapte cu umplutura pot fi servite in orice moment al zilei.…

Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi

09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…

Prajitura turnata cu mere. Rețeta de prajitura de post cu umplutura de mere

09:05, 06.05.2024 - Prajiturile cu mere pot fi pregatite in orice perioada a anului datorita varietații de fructe proaspete. Mai jos iți recomandam cateva dintre cele mai gustoase prajituri pe care le poți incerca acasa. Iata cum faci prajitura turnata cu mere.Umplutura de mere poate completa perfect o prajitura aromata…

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?