Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poveste despre Schitul Turbaţi, bijuteria de lângă București

Publicat:

E vreme de Dumnezeu. E vreme de facut cruce. E vreme de stat la taifas cu sfintii din icoane. E vreme de ganduri bune pentru cei de langa noi. E vreme de realizat ca nu, nu suntem nemuritori, zei, buricul pamantului. E vreme de ridicat ochii si gandul spre cer. Pesemne, asa, ca noi, acum, au fost si alti oameni de-a lungul istoriei. Imi vine-n cap cum s-or fi simtit bunicii nostri pe vremea celui de-al doilea razboi mondial, cand asteptau – sau nu – sa cada bombardeaua. Reportajul de mai jos zic ca e de citit. Habar n-am. Poate ca fie si unui singur om ii e de folos sa citeasca textul acesta.…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vedetele din showbiz au dat startul la distracție de 1 mai. Unde vor petrece sarbatorile pascale | EXCLUSIV

12:36, 29.04.2024 - Unde petrec vedetele de 1 mai și de Paște In minivacanța de 1 Mai , doamnele muzicii romanești se distreaza de minune. In timp ce Maria Carneci și Elena Merișoreanu petrec in sanul familiei, Mioara Velicu n-a rezistat și a urcat pe scena, inainte de a-și face bagajele pentru Grecia.„Sunt la spectacol…

Ce meserie surprinzatoare avea Jamila inainte sa devina vedeta bucatariei de pe YouTube. Rețetele sale ii aduc și 4000 de euro saptamanal

13:35, 27.03.2024 - Jamila nu a pus bucataria romaneasca pe harta gastronomiei insa face bani buni din rețetele sale proiectate in online. 1,8 milioane de urmaritori are romanca din impartașitul tehnici sale de gatit, pasiune pentru care a lasat munca pentru care s-a pregatit.Pe numele sau Geanina Avram Staicu, ajunga…

L-am gasit pe nea Fane, cel mai vechi vulcanizator din București. „Fac asta din 1983. Caștigam și 11.000 de lei pe luna. Acum mai am doi, trei clienți fideli”

18:06, 24.03.2024 - Pe strada Popa Tatu la numarul 85, colț cu Berzei, aproape de Piața Victoriei, intr-o casa veche de aproape 150 de ani, care sta sa se prabușeasca in orice moment, domnul Ștefan, sau nea Fane așa cum ii place sa i se spuna, meșterește intr-o vulcanizare. Ne-a spus povestea sa pentru cititorii Libertatea.Cate…

Biserica de lemn din Sartaș, veche de peste 250 de ani, restaurata cu bani din timbrul monumentelor istorice

11:45, 09.03.2024 - Biserica de lemn din Sartaș (Baia de Arieș), veche de peste 250 de ani, va fi restaurata printr-un proiect finanțat de Institutul Național al Patrimoniului, cu bani din timbrul monumentelor istorice. Proiectul a fost declarat caștigator la selecția dosarelor depuse pentru finanțare din fondul Timbrul…

Florin Roman, reacție dura la adresa comandantului Colegiului Militar din Alba Iulia. Tema are legatura cu Bisericuța de lemn de langa Stația de Salvare

12:10, 01.03.2024 - Deputatul PNL Florin Roman a facut public, vineri, o parte dintr-un mesaj pe care afirma ca l-a primit din partea comandantului Colegiului Militar din Alba Iulia. In discuție este adusa Bisericuța de lemn din zona Stației de Salvare despre care, in ultima vreme, au circulat mai multe informații potrivit…

Ghidul alegatorului turmentat din anul 2024 

11:10, 27.02.2024 - Anul acesta se implinesc 140 de ani de la publicarea piesei „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale și de la premiera spectacolului montat la Teatrul Național din București. Intrebarea care a strabatut tot acest amar de vreme aparține personajului Cetațeanul Turmentat: „Eu pentru cine votez?” Am numarat,…

Marțișoare tamaduitoare – targ caritabil, ediția a VII-a                                

21:15, 22.02.2024 - Asociatia Umanitara Tadeu și Biserica „Sfantul Dumitru-Poșta”, Paraclis Universitar, au bucuria de a va invita sa participati la un eveniment caritabil, organizat cu ocazia sarbatorii Marțișorului, care va avea loc in data de 25 februarie a.c., incepand cu ora 11.00, la Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”,…

Doliu in muzica populara. Un artist desavarșit, numit Tezaur Uman Viu, s-a stins din viața

21:05, 17.02.2024 - Mandru de moștenirea sa culturala , Petre Masala a pastrat vie tradiția dansului calușului, pe care l-a interpretat de-a lungul anilor cu o pasiune și un devotament remarcabil.„Eu, la etatea mea, joc mai bine decat aia tineri, uneori. Lumea ma intreba mereu: Ma, mai poti? Da' mie mi se pare usor si…


Ce parere ai despre aceasta stire?