Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Politicienii, trecutul şi limba română

Publicat:

Despre patriotism s-au scris si se pot scrie inca multe pagini. Sensul cuvintului pare sa fie, pentru tot omul, mai mult sau mai putin subinteles: iubire de tara, atasament pentru trecutul ei, pentru cultura ei, pentru suveranitatea ei. Cine ar indrazni sa proclame, sus si tare, ca nu e patriot?

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tineri straini aspiranți la facultate invața limba romana la Pitești: „E foarte ieftin!” Raed Arafat a invațat tot aici

06:15, 29.04.2024 - Foarte mulți studenți romani pleaca sa studieze in strainatate, dar sunt și studenți straini care vin sa urmeze o facultate in țara noastra. Mulți dintre ei sunt obligați sa faca un an pregatitor, de invațare a limbii romane, inainte de a urma o facultate.

Orasul din Romania in care se vorbeste cel mai corect limba romana. Ai trecut de multe ori prin el, dar habar nu aveai

22:10, 30.03.2024 - Orasul din Romania in care se vorbeste cel mai corect limba romana. La doar doua ore distanța de mers cu mașina de Capitala regasim acest oraș. Cu siguranța ai trecut de multe ori prin el! Curtea de Argeș, un loc plin de istorie In Romania exista un oraș in care se vorbește cel mai corect limba […]…

Orașul regal de la marginea Transfagarașanului, unde Romania iși ține trecutul. „Aici se vorbește cel mai corect limba romana“ VIDEO

19:35, 09.03.2024 - Fosta capitala a Țarii Romanești, orașul Curtea de Argeș, aflat la mai puțin de 150 de kilometri de București, devine din ce in ce mai mult un popas indelungat pentru turiștii care se afla in trecere catre Transfagarașan.

Peste 12.000 de persoane, inscrise la cursuri de limba romana: Cele mai multe cereri, depuse de locuitorii din Chișinau și Gagauzia

21:45, 04.03.2024 - Un numar record de peste 12 700 de persoane s-au inscris pentru circa 5000 de locuri disponibile in cadrul Programului național de studiere a limbii romane, ediția 2024, lansat de Ministerul Educației și Cercetarii și destinat adulților care vor sa iși perfecționeze cunoștințele sau sa studieze limba…

Simulare Evaluare Naționala 2024. BAREM și subiecte la proba de Romana. Cum se corecteaza lucrarile

15:11, 05.02.2024 - Simulare Evaluare Naționala 2024. BAREM și subiecte la proba de Romana. Cum se corecteaza lucrarile Simulare Evaluare Naționala 2024. Ministerul Educației a publicat luni subiectele și baremele de la testarea de Limba și literatura romana, in cadrul sesiunii de simulare a examenului de Evaluare Naționala.…

Incepe simularea Evaluarii Naționale, la clasa a VIII-a. Elevii dau luni, 5 februarie, proba la romana

09:10, 05.02.2024 - Incepe simularea pentru Evaluarea Naționala 2024. Luni, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a susțin proba scrisa la Limba și literatura romana. Se anunța, așadar, o zi importanta pentru elevii de clasa a VIII-a. Școlarii dau, in prima zi a acestei saptamani, prima proba a simularii examenului de Evaluarea…

Moldovenii, incurajați de Maia Sandu sa se inscrie la cursuri gratuite de limba romana

18:30, 02.02.2024 - Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ii indeamna pe cetateni moldoveni sa se inscrie la cursurile gratuite oferite de Programul national de studiere a limbii romane, se mentioneaza intr-un comunicat al Directiei informare si comunicare cu mass-media a presedintiei de la Chisinau transmis Agerpres.

„Trebuie sa ne iubim trecutul, iar tot ce am moștenit de la inaintași sa pastram cu sfințenie” – Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 31 ianuarie a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute… cu Dumitru Șerban

06:30, 31.01.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul Sava Bariz, originar din localitatea Plopana, județul Bacau. L-am intalnit, la București, atunci cand am participat la prezentarea catalogului – album „Biblioteca Manastirii Uspenia. Catalogul carții vechi și rare, sec. XVI – XVII”, vol.…


Ce parere ai despre aceasta stire?