Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Piese de patrimoniu, donate Muzeului Național de Istorie a României de Corina Chiriac

Publicat:

Muzeul Național de Istorie a Romaniei organizeaza joi, 16 septembrie 2021, incepand cu ora 13.00, la sediul sau din nr. 12, sectorul 3, București, , ceremonia semnarii actului de donație, prin care un numar semnificativ de piese de patrimoniu privind patru generații din familia NestorescuCalaigian - Chiriac din colecția personala a marii artiste , intra in patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Romaniei (MNIR).

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

Marina Voica rupe tacerea! Motivul pentru care s-a botezat la varsta de 50 de ani. Care au fost primele cuvinte in limba romana

17:40, 03.04.2024 - „La 23 de ani m-am mutat in Romania, dupa ce am terminat facultatea. Am intrat foarte greu la facultate, nu am avut așa un atestat stralucitor.  Micul Paris, in primul rand, am venit in octombrie, din tren m-am suit, de la Moscova, cu caciula, cu manuși, și la București erau 25 de grade. Aveam rochița…

Marina Voica rupe tacerea! Motivul pentru care s-a botezat la varsta de 50 de ani. Care au fost primele cuvinte in limba romana

12:50, 03.04.2024 - „La 23 de ani m-am mutat in Romania, dupa ce am terminat facultatea. Am intrat foarte greu la facultate, nu am avut așa un atestat stralucitor.  Micul Paris, in primul rand, am venit in octombrie, din tren m-am suit, de la Moscova, cu caciula, cu manuși, și la București erau 25 de grade. Aveam rochița…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea volumului Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare Comandor Alexandru Popisteanu (1940-1945 )

14:45, 23.03.2024 - Lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru Popisteanu 1940 1945 ", autor Dan Antoniu, la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR va gazdui lansarea volumului "Un grup de aviatie eroic. Grupul 7 Vanatoare "Comandor Alexandru…

Feminitatea si maternitatea, celebrate in luna martie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

09:36, 10.03.2024 - Se intampla deseori sa remarci o silueta feminina dupa care, instinctiv, sa intorci privirea, ca si cum frumusetea ori poate un aer indefinit te retin si te opresc sa mergi mai departe", scria jurnalistul Lucian Muntean intr un articol din PressOne, in anul 2018.Astfel de siluete, ce redau esenta feminitatii,…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Deschiderea expozitiei Revendicand pamantul", la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:45, 05.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta deschiderea expozitiei "Revendicand pamantul, realizata in cadrul proiectului cultural "Traditie in lut in siajul artistilor ceramisti, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National.Vernisajul va avea loc joi, 7 martie 2024, incepand cu ora 13.00,…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…


Ce parere ai despre aceasta stire?