Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pierderi grele în rândul talibanilor în luptele cu forţele guvernamentale afgane (minister)

Publicat:

Luptele dintre fortele guvernamentale afgane si talibani s-au soldat cu peste 100 de insurgenti morti in ultimele 24 de ore, a declarat duminica de la Kabul, in contextul in care armata americana a inceput retragerea din Afganistan, transmite duminica AFP.

Talibanii si fortele guvernamentale s-au confruntat in mai multe provincii, inclusiv in fostul bastion insurgent din Kandahar, unde armata SUA a desfasurat sambata o "lovitura de precizie".

Alti 52 de luptatori talibani au fost raniti in ciocniri, a asigurat ministerul intr-un comunicat, fara a preciza…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Liderul suprem al talibanilor a oficiat rugaciunea de Eid al-Fitr la Kandahar

11:41, 10.04.2024 - Liderul suprem al talibanilor din Afganistan, care apare foarte rar in public, a oficiat miercuri rugaciunea de la sfarsitul Ramadanului, luna de post musulmana, in fata a mii de credinciosi adunati la Kandahar, fieful sau din sudul tarii, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Moscova cauta o apropiere de Afganistan - Rusia vrea sa scoata talibanii de pe lista organizațiilor teroriste

21:45, 01.04.2024 - Rusia examineaza retragerea talibanilor de pe lista sa cu organizatii teroriste, dar nu a fost inca luata o decizie, afirma surse diplomatice citate luni de presa rusa, potrivit agentiei EFE. "In ce priveste ridicarea statutului de organizatie terorista in cazul miscarii talibanilor, aceasta chestiune…

„Cimitirul mecanic”. Pierderi grele pentru ruși in Ucraina. Armata lui Putin iși concentreaza ofensiva intr-o singura direcție

11:50, 01.04.2024 - Rușii au suferit pierderi grele in direcția Avdiivka dupa ce au atacat cu 36 de tancuri și 12 blindate, „cel mai mare numar de vehicule blindate folosite de Rusia intr-un singur atac de la batalia pentru Avdiivka”. Potrivit Institutului pentru Studiul Razboiului, armata lui Putin probabil iși va concetra…

Țarile care il susțin pe Iohannis in fruntea NATO: a doua armata din alianța e de partea sa, dar are o istorie complicata cu Romania (Deutsche Welle)

11:55, 13.03.2024 - Luptele de culise pentru șefia NATO sunt in curs de desfașurare la nivel internațional. Ultimul care și-a anunțat intrarea in joc e Klaus Iohannis, președintele Romaniei, care il are ca adversar pe Mark Rutte. Pana acum raportul forțelor inclina spre premierul olandez Mark Rutte, insa diplomația romaneasca…

Execuție publica pe stadion, sub privirile a mii de oameni. Doi barbați, uciși prin impușcare de talibani

10:25, 23.02.2024 - Talibanii aflați la putere in Afganistan au efectuat joi o dubla execuție publica pe un stadion din sud-estul țarii, unde rudele unor victime au tras focuri de arma asupra celor doi condamnați, sub privirile a mii de oameni.

Forțele ruse dețin controlul deplin asupra fabricii de cocs din Avdiivka, ultimul bastion al Ucrainei din zona

08:10, 19.02.2024 - Armata rusa a preluat controlul total al uzinei de cocs și produse chimice Avdiivka, au anunțat luni agențiile de presa rusești de stat, dupa ce cea mai mare parte a orașului a cazut in mainile forțelor ruse in weekend, in urma unor luni de lupte devastatoare.

Armata israeliana spune ca a descoperit un tunel Hamas sub sediul ONU din Gaza

23:20, 10.02.2024 - Fortele israeliene spun ca au descoperit o retea de tuneluri lunga de sute de metri care trece partial pe sub sediul agentiei ONU pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA), relateaza Reuters, potrivit News.ro. 

Inca un soldat israelian a fost ucis in Gaza. 225 de soldați IDF au murit pana acum in luptele cu Hamas

08:36, 04.02.2024 - Fortele de Aparare ale Israelului au anunțat ca inca un militar israelian și-a pierdut viața in timpul confruntarilor cu militanții Hamas. Armata israeliana a pierdut 225 de soldați pana acum in Gaza.


Ce parere ai despre aceasta stire?