Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pe Jupiter și Saturn plouă cu diamante, susțin oamenii de știință

Publicat:

Astrofizicienii au calculat ca furtunile puternice de și Saturn duc la formarea unor particule de carbon, care coboara apoi prin gazele din care este alcatuita planeta. In timpul caderii, particulele sunt supuse unor presiuni uriașe care exista pe cele doua planete și care duc la formarea unor bucați de diamante, scrie TheTelegraph.co.uk. 

La adancimi și mai mari, aceste se topesc și formeaza chiar un ocean de diamant lichid, spun oamenii de știința.

Cu doi ani in urma, astrofizicienii au anunțat ca au descoperit o planeta de cinci ori mai mare decat Terra, compusa…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Ioan Hosu, Universitatea Babes Bolyai Cluj: Traversam un proces de acomodare la noi provocari. Oamenii nu mai vor 3-5 ani de facultate. Politica la nivel european este de schimbare catre microcredite, unde trainingul si formarea o fac antreprenori

11:10, 12.04.2024 - Continue reading Ioan Hosu, Universitatea Babes Bolyai Cluj: Traversam un proces de acomodare la noi provocari. Oamenii nu mai vor 3-5 ani de facultate. Politica la nivel european este de schimbare catre microcredite, unde trainingul si formarea o fac antreprenori at Info real.

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Clotilde Armand devine inculpat in dosarul de incompatibilitate

17:56, 11.03.2024 - Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat ca i s-a schimbat incadrarea in dosarul de incompatibilitate de la suspect, la inculpat. Agenția Naționala de Integritate (ANI ) o acuza pe Armand ca s-a numit singura manager intr-un proiect anticorupție finanțat din fonduri europene, de pe urma caruia…

O copie virtuala a Pamintului va ajuta oamenii de știința sa salveze planeta de catastrofe

03:25, 07.03.2024 - O echipa de cercetatori lucreaza la crearea unei copii virtuale cu rezoluție inalta a Pamintului care va contribui la modelarea și prognozarea fenomenelor meteorologice extreme. Prognozarea inundațiilor și a secetei ramine o sarcina extrem de grea pentru oamenii de știința. Pentru a prezice fenomenele…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Oamenii de știința din Franța au descoperit noi aditivi alimentari care provoaca cancer

03:20, 22.02.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit ca utilizarea anumitor emulgatori (e-uri) in produsele alimentare ar putea duce la apariția cancerului. Emulsificatorii sint aditivi alimentari care sint folosiți pentru a imbunatați textura și durata de conservare a alimentelor. Potrivit experților, acești…

O fosila rara a unei reptile antice s-a dovedit a fi un fals

04:25, 20.02.2024 - Oamenii de știința au analizat o fosila descoperita in Alpii italieni in 1931 și au descoperit ca este de fapt doar un desen facut cu vopsea neagra. Timp de mai bine de 90 de ani, oamenii de știința au ramas uimiți in legatura cu o fosila de reptila neobișnuita descoperita in Alpii italieni. Dupa ce…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?