Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pastila anti-COVID-19 a accelerat mutațiile? Descoperirile cercetătorilor

Publicat:

Pastila anti-COVID-19 dezvoltata de Merck risca oare sa agraveze pandemia? Mai multi cercetatori afirma ca acest tratament contribuie la aparitia unor mutatii ale noului coronavirus, cu un risc ce ramane deocamdata teoretic: aparitia unor variante periculoase, informeaza AFP. „Tratamentul cu Molnupiravir a lasat o urma vizibila in bazele de date mondiale de secventiere” a genomului virusului, au concluzionat autorii unui studiu publicat luni in revista Nature. Molnupiravir este un tratament dezvoltat de gigantul farmaceutic american Merck (cunoscut sub numele de MSD pe plan international). Lansat

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, intre țarile care vor pierde zile de vreme confortabila in urmatorii ani. Balcanii, zona cea mai afectata din Europa de schimbarile climatice

22:55, 23.04.2024 - Cercetatorii americani de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Potrivit acestora, Romania este pe lista țarilor care vor „pierde” zile de vreme confortablia pana la inceputul secolului viitor, relateaza…

Barbat din SUA, ajuns la spital cu migrena, cauzata de tenii. Alimentul care ar fi fost sursa infectarii

12:46, 14.03.2024 - Un barbat din Statele Unite a fost internat la spital, pe motivul unor migrene care se tot agravau. Medicii au descoperit ca durerea era cauzata de larvele de tenie parazite din creier. Cercetatorii sunt de parere ca infectarea s-ar fi produs din cauza consumului unui anumit aliment.

Franța iși transforma Armata intr-o forța de neoprit: Investiție de 300 de milioane de euro in AI

14:01, 08.03.2024 - Franta urmeaza sa lanseze - in iulie - o agentie, AMIAD, care sa dezvolte o inteligenta artificiala in domeniul apararii, dotata cu 300 de milioane de euro pe an, anunta vineri ministrul francez al Apararii Sebastien Lecornu in ziarul Les Echos, relateaza AFP. Aceasta Agentie Ministeriale a Inteligentei…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?