Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oudea, SocGen: Băncile europene nu pot să strângă capital

Publicat:

Strângerea de capital a devenit &"practic imposibila&" pentru bancile europene, a declarat vineri presedintele director general al , , transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Criza datoriilor suverane din zona euro a facut mult banci de pe continent dependente de lichiditatile oferite de . Simultan, institutiile financiare europene la fel ca si bancile din întreaga lume sunt obligate sa-si întareasca rezervele de capital în conformitate cu normele Basel III.

Investitorii

Citeste articolul mai departe pe incomemagazine.ro…  

Sursa articol: incomemagazine.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cutremur in sectorul bancar! Macron nu exclude vanzarea unor banci franceze catre rivale europene

09:45, 14.05.2024 - Presedintele francez Emmanuel Macron considera ca sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar daca asta inseamna ca o banca majora din Franta va fi cumparata de o rivala europeana, a spus el intr-un interviu acordat luni Bloomberg, transmite Reuters, conform news.ro.

Volatilitatea forintului ii face pe investitorii germani din Ungaria sa viseze la adoptarea euro

11:50, 24.04.2024 - Aproape trei sferturi din investitorii germani din Ungaria susțin adoptarea monedei euro de catre țara condusa de Viktor Orban in contextul volatilitații ridicate a forintului, procentul ajungand la cel mai ridicat nivel al sau din ultimii 13 ani, relateaza Reuters.

Bancile europene vor sa fie desemnate de UE drept sector strategic

09:55, 16.04.2024 - Bancile europene au facut un apel catre UE pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanta "strategica", avertizand ca in joc este competitivitatea lor si viitorul blocului comunitar.

Povestea cu mediul, socialul și guvernanța. De ce bancile europene nu vor putea concura cu rivalii americani

17:45, 07.04.2024 - Federația Bancara Europeana spune ca creditorii din regiune nu vor putea concura cu rivalii lor din SUA daca autoritațile de reglementare vor continua sa impuna reguli ESG care sunt ignorate pe Wall Street. Avertismentul din partea principalului lobby bancar al blocului vine in contextul in care Banca…

Nou maxim istoric pentru aur. La cat a ajuns cotația

11:40, 04.04.2024 - Pe piata spot, uncia de aur era cotata in jurul orei 3:43 GMT la 2.299,28 dolari, dupa ce anterior a atins valoarea record de 2.304,96 dolari, transmite Bloomberg potrivit Agerpres. Metalul galben a atins valori record in fiecare dintre ultimele sapte sedinte de tranzactionare.Cel mai recent avans a…

Guvernatorul Bancii Nationale a Austriei: „BCE sa inceteze sa mai subventioneze bancile”

12:00, 03.04.2024 - Banca Centrala Europeana trebuie sa inceteze sa mai subventioneze bancile comerciale si ar trebui sa reduca dobanzile platite pentru lichiditatile pe care bancile le-au luat ieftin de la banca centrala, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale Austriei, Robert Holzmann, intr-un interviu pentru…

Rusia colecteaza mai greu banii din vanzarile de petrol. Bancile din China au incetinit plațile

18:40, 27.03.2024 - Companiile petroliere din Rusia se confrunta cu intarzieri la plata de cateva luni, pentru titeiul si carburantii livrati, deoarece bancile din China, Turcia si Emiratele Arabe Unite au incetinit plațile, noteaza Reuters, preluat de Agerpres.

Experți: Bancile europene pot face fața unei noi crize economice și imobiliare

16:20, 18.03.2024 - Majoritatea bancilor din Europa vor putea face fata unei crize pe piata imobiliara si a birourilor, cuplata cu o perioada de slabiciune a economiei, au declarat luni oficiali bancari de rang inalt.


Ce parere ai despre aceasta stire?