Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Obiectul vechi de 200 de ani, dat ca zestre de la o generaţie la alta, care nu încetează să uimească. “E de la bunica rămasă”

Publicat:

Traditiile romanesti se tes cu grija de mii de ani de romanii care vor sa duca mestesugurile mai departe. Razboiul de cusut ramane un obicei pe care familiile din satele din Maramures incearca sa-l transmita din generatie in generatie

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cornulețe cu gem ca la bunica. Ce trebuie sa adaugi in aluat ca sa iasa super pufoase

21:01, 09.05.2024 - Cornulețe cu gem nu lipsesc niciodata din farfuria cu prajituri. Cele mai bune sunt cornulețele facute de bunici, rețeta transmisa din generație in generație. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta cornulețe cu gem ca la bunica Cornulețele se fac foarte repede, nu veți avea…

Ghid de conversație in araba, vechi din 1894. Exponatul lunii la Muzeul de Istorie din Maramureș

22:25, 08.05.2024 - Un manual practic de limba araba, in dialectul sirian, este exponatul lunii la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie (MJIA) Maramureș. Limbile exotice, cu precadere africane și orientale, erau cele mai „la moda”, insa autorii nu intotdeauna aveau experiența necesara scrierii ghidurilor.

Traditiile romanesti mostenite de la daci. Habar nu aveai cat de vechi sunt, de fapt

11:25, 28.04.2024 - In perioada premergatoare Invierii, in anumite regiuni din țara localicii sarbatoresc prin tradiții și obiceiuri, iar traditiile romanesti mostenite de la daci, printre cele mai vechi de altfel, sunt prezente, inclusiv in Duminica Floriilor. In Duminica Floriilor, inca se mai pastreaza traditiile romanesti…

Lada cu Zestre, festivalul ce ne invața ce insemna cu adevarat tradițiile, continua in județul Timiș

16:40, 13.04.2024 - Un weekend cu cele mai frumoase tradiții și obiceiuri timișene și invitați de seama: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul la Dudeștii Vechi și Dudeștii Noi. Centrul de Cultura și Arta al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un week-end cu peste 12 ore de spectacol de cantece…

Satele din Apuseni unde copiii invața fericiți o meserie seculara. Țelul suprem: camașa cu ciupag, „semnul identitar al romanilor din Transilvania”

12:05, 30.03.2024 - Tradițiile seculare sunt pastrate și transmise generațiilor viitoare in zonele rurale din Munții Apuseni. Padurile intinse au oferit materia prima necesara meșterilor lemnari. In cateva localitați din munți exista, inca, obiceiul țesutului la razboiul din lemn. In comuna Garda de Sus, județul Alba,…

Gheorghe Turda, despre un vechi obicei, din Maramureș, de 1 Martie. Ce simboliza martisorul, de fapt. Onorariul artistului, in 2024?  EXCLUSIV

14:30, 01.03.2024 - Solistul de muzica populara Gheorghe Turda ne-a vorbit, azi, de 1 Martie, despre un mai vechi obicei, din Maramureș, care se pastreaza și in prezent. In prima zi a primaverii, nu numai baieții le ofera fetelor marțișoare, ci și ele le intorc darul, acest mic simbol al primaverii și al dragostei: ”Colegele…

Obiceiul ciudat din Maramureș. De ce se organizeaza o nunta simbolica la unele inmormantari

23:10, 23.02.2024 - Cand vorbim despre Maramureș, vorbim despre tradiții și obiceiuri care s-au pastrat din cele mai vechi timpuri, ritualuri care se practica și acum, unele mai vechi decat creștinismul. Este ceea ce face acest colț de țara unic și atrage ca un magnet orice curios

Incepe o noua ediție a festivalului-concurs „Lada cu zestre”

08:15, 22.02.2024 - Centrul de Cultura și Arta al Județului Timiș organizeaza in perioada februarie – iulie 2024 cea de-a XVII-a ediție a festivalului – concurs „Lada cu Zestre”, care aduce in atenția publicului un patrimoniu cultural viu, sensibil și prețios. Gospodine iscusite sunt imbiate sa iși prezinte maiestria și…


Ce parere ai despre aceasta stire?