Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință au reușit să scoată HIV din sistem folosind o nouă tehnică de editare a genelor

Publicat:

Acum puțin timp, vorbeam despre metoda de editare a genelor cu numele de cod CRISPR/Cas9 , prin care oamenii de știința au aratat ca pot scoate HIV din ADN-ul unei celule imune umane și ca pot preveni reinfectarea celorlalte celule, in același timp. Prin aceasta metoda, cercetatorii pot decupa o secventa defecta a unei gene, inlocuind-o cu o secventa sanatoasa. Pentru aceasta tehnica, experții au primit aprobarea de editare a embrionilor umani și a fost folosita și de chinezi. Mai devreme anul acesta, oamenii de știința au inceput sa foloseasca CRISPR/Cas9 pentru a trata o boala genetica numita…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?