Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O terapie salvatoare ar putea reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer | STUDIU

Publicat:

Terapia de substituție hormonala ar putea reduce riscul de apariție a bolii Alzheimer in randul unor femei care sunt predispuse mai mult la aceasta boala, spun cercetatorii, potrivit datelor unui nou studiu, relateaza BBC.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Terapia eficienta impotriva diabetului de tip 2. S-a facut un studiu de 24 de ani

11:00, 10.06.2024 - Exista o terapie care este eficienta impotriva diabetului de tip 2. S-a facut un studiu de 24 de ani. Specialiștii in domeniu au urmarit evoluția tratamentului in cazul a peste 5.000 de indivizi. Iata despre ce este vorba mai exact!

”Epidurala” poate reduce riscul complicațiilor dupa naștere!

08:21, 27.05.2024 - Un studiu britanic demonstreaza ca anestezia epidurala poate reduce riscul de complicații grave cu 35%, in cazul femeilor, dupa ce au nascut. Esențiala pentru a atenua durerea mamei in timpul nașterii , epidurala ajuta și la evitarea complicațiilor grave. Aceasta este concluzia unui studiu al universitaților…

Un medicament preventiv testat de AstraZeneca impotriva COVID-19 reduce riscul de imbolnavire la pacientii vulnerabili

00:16, 20.05.2024 - O terapie preventiva testata de AstraZeneca impotriva COVID-19 a redus riscul de infectie la pacienti cu imunitate mai slaba in cadrul fazei finale a unui studiu clinic, indeplinindu-si astfel obiectivul principal, a anuntat joi aceasta companie farmaceutica, informeaza Reuters. Terapia bazata pe anticorpi…

Pfizer raporteaza decesul unui pacient in cadrul unui studiu de terapie genetica Duchenne

10:40, 08.05.2024 - Un tanar pacient a murit din cauza unui stop cardiac dupa ce a primit terapia genetica experimentala a Pfizer, testata in cadrul unui studiu aflat in stadiu intermediar pentru o afecțiune care distruge mușchii, numita distrofie musculara Duchenne (DMD), potrivit mediafax.

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

Riscul de boli cardiovasculare la femei crește brusc dupa menopauza, potrivit unui nou studiu

19:35, 02.04.2024 - Sanatatea cardiaca a femeilor poate scadea brusc dupa menopauza, sugereaza un nou studiu, potrivit Yahoo Life. Motivul: incetinirea dramatica a producția de estrogen de catre ovare și pierderea efectelor protectoare ale hormonului.

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?