Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O singură legumă conține mai mult fier decât orice tip de carne - oamenii nu știu acest lucru și o consumă prea rar

Publicat:

Linte verde - Cea mai buna sursa de fierFierul este un mineral esențial necesar pentru producția de globule roșii și pentru transportul oxigenului in organism. Exista doua tipuri de fier in alimente: heme și non-heme. Fierul heme se gasește in carne și este absorbit mai ușor de organism. Fierul non-heme se gasește in alimente de origine vegetala și nu este absorbit la fel de eficient.Cu toate acestea, linte verde conține o cantitate impresionanta de fier. Potrivit USDA, o cana de linte verde gatita ofera aproximativ 6,6 mg de fier. In comparație, 100 de grame de carne de vita gatita ofera in jur…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Beneficiile consumului regulat de mango

11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

4 aprilie: Ziua Internaționala a Morcovului. Beneficiile pe care le aduce aceasta leguma pentru sanatate

06:05, 04.04.2024 - 4 aprilie: Ziua Internaționala a Morcovului. Beneficiile pe care le aduce aceasta leguma pentru sanatate Ziua Internaționala a Morcovului sau Ziua Morcovului este sarbatorita in fiecare an pe 4 aprilie. Ziua morcovului a fost inființata in 2003. Scopul a fost acela de a raspandi cunoștințele despre…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Care sunt cele 6 semințe cu efect terapeutic? Beneficiile sunt nebanuite

18:10, 05.03.2024 - Semințe de chia. Mici dar puternice, semințele de chia sunt o sursa importanta de nutrienți. O porție de 2 linguri de semințe de chia conține 9 grame de fibre, 4 grame de proteine și o cantitate semnificativa de micronutrienti, inclusiv fier, magneziu, fosfor și zinc.O sursa excelența de acizi grași…

Ce aliment trebuie sa manance femeile dupa 50 de ani. Specialiștii au explicat

14:55, 15.02.2024 - Alimentația este un factor cheie pentru un stil de viața sanatos și lipsit de probleme. Anumite alimente sunt benefice pentru buna funcționare a creierului. Care sunt acestea, ne spune medicul specialist Vlad Ciurea. Alimentul pe care trebuie sa-l consume femeile Dupa o anumita varsta, specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?